Annonce
Billund

Billund Kirke inviterer til gudstjeneste for hørehæmmede

Peter Fredensborg

Billund: Søndag den 13. juni danner Billund Kirke rammen om en gudstjeneste for hørehæmmede.

Gudstjenesten begynder klokken 10.30, og der vil være skrivetolkning, så alle kan være med, selvom de er dårligt hørende.

Det er en ganske almindelig gudstjeneste, hvor sognepræst Peter Hjorth Fredensborg medvirker sammen med landsdelspræst Søren Skov Johansen. Sidst nævnte er ansat af kirkeministeriet til at varetage og tilrettelægge gudstjenester for hørehæmmede vest for Storebælt.

Annonce

Kirkeministeriet har gennem mange år haft en landsdelspræst både vest og øst for Storebælt, hvor Skov Johansen har det vestlige område, som er de tre regioner i Jylland og Fyn.

Indenfor hvert provsti har landsdelspræsten en kontaktpræst, og i Grene Provsti er det også Peter Hjorth Fredensborg, som har dette job ved siden af sin almindelige præstegerning.

Gudstjenesten på søndag er en ganske almindelig gudstjeneste, men der medvirker to præster, og alt fra indgangsbøn til udgangsbøn kommer via power point som rulletekster på et stort lærred, så hørehæmmede, der ikke fanger alt via højttaler og teleslynge, kan læse alt på et lærred.

Høreforeningen i Billund Kommune slår fast, at disse tekstede gudstjenester giver et væsentligt bedre udbytte for hørehæmmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce