Annonce
forside

Billund-kok nummer fire ved VM i Irland

Jesper Knudsen, her set med sin medalje fra DM, blev nummer 4 til VM. Pressefoto: Morsø Kommune

Billund: Den danske kok Jesper Knudsen fra Billund fik i weekenden en fjerdeplads ved VM i østersåbning i den irske by Galway. En konkurrence, han iøvrigt vandt tilbage i 2013.

Jesper Knudsen repræsenterede de danske farver efter at have vundet DM ved konkurrencen i Danmarks skaldyrshovedstad Nykøbing Mors i oktober sidste år.

Konkurrencen i toppen var tæt - kun 15 sekunder var der imellem tredje- og fjerdepladsen.

Jesper Knudsen åbnede de 30 østers på to minutter og 58 sekunder, mens Finske Martin Söderström klarede åbningen på to minutter og 43 min sekunder og fik tredjepladsen. Svenske Johan Malm blev toer i tiden 2:35, og vinderen blev endnu en gang Estiske Anti Lepik.

Jesper Knudsen er syvdobbelt Danmarkmester, og går efter sit ottende DM, når Danmarksmesterskaberne i Østersåbning samt DM i Champagnesabling og DM i østersgastronomi finder sted i Nykøbing Mors lørdag den 13. oktober 2018.

Jesper Knudsen er til dagligt kok hos Lego i Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce