Annonce
Billund

Billund Kommune åbner alle dagtilbud og skoler igen fra onsdag den 15. april

I Billund Kommune er forberedelserne i gang til at åbne for skoler og dagginstitutioner onsdag den 15. april. Arkivfoto
Byrådet i Billund Kommune var tirsdag eftermiddag samlet til dialogmøde på Skype for at blive orienteret om og give input til, hvordan dagtilbuds- og skoleområdet til og med 5. klasse samt specialklasser og specialtilbud kan åbne op fysisk op igen.

Billund Kommune: Som udgangspunkt åbner alle skoler og dagtilbud i Billund Kommune igen fra onsdag den 15. april.

Det oplyser Billund Kommune i en pressemeddelelse, hvor man også gør det klart, at der er stor forståelse for, at der både blandt forældre og medarbejdere kan være utryghed i forhold til at skulle have en hverdag i dagpleje, vuggestue, børnehave eller skole til at fungere igen, mens andre fortsat skal arbejde hver for sig.

- Vores ledere er i fuld gang med at snakke med tillidsrepræsentanter og medarbejdere, og der er nyhedsbreve på vej ud inden påske med informationer om, hvordan hverdagen helt konkret skal fungere de enkelte steder i forhold til de sundhedsmæssige anbefalinger. Det svarer forhåbentlig på mange spørgsmål og bekymringer, fortæller Ann Charlotte G. Vilstrup, der er formand for børneudvalget i Billund Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Undervisning udenfor

Informationen handler på skoleområdet blandt andet om, hvordan børnene møder ind og afleveres, at en stor del af dagen kommer til at foregå udenfor, at klasserne deles op i hold i forhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og at hvert hold får egne lokaler, og at toiletter og udearealer opdeles.

- På skoleområdet vil det jo kun være op til 5. klasse, der kommer i skole. Det giver os mulighed for at skabe plads og rum til de børn, der er i skole, så vi forventer ud fra nogle fælles principper at kunne skabe en god struktur og hverdag for børnene, der kommer, samtidig med at andre stadig skal have god undervisning digitalt, siger skolechef Morten Kirk Jensen.

På samme måde er dagtilbudsområdet i fuld gang med planlægningen af genåbningen af kommunens dagtilbud, så de lever op til sundhedsstyrelsens retningslinjer og efterlever de seneste udmeldinger fra statsministeren i forhold til reducering af smittespredningen med coronavirus.

Der arbejdes efter en fælles åbning onsdag den 15. april, men der kan være særlige behov, der gør, at noget må udskydes, men alle får information direkte fra deres skole eller dagtilbud.

Både dagtilbud og skoler vil fortsat have nødpasning tirsdag den 14. april, hvis man har tilmeldt sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce