Annonce
Billund

Billund Kommune dropper samarbejdet med Headspace

Susanne Mathiesen havde det store smil fremme, da dørene i 2015 blev slået op til Headspace i Grindsted. I mellemtiden er smilet stivnet, for nu har Billund Kommune valgt, at samarbejdet med Headspace ikke skal forlænges. Arkivfoto: John Randeris
Aftalen mellem Billund Kommune og Headspace bliver ikke forlænget. Dermed er det usikkert, om Headspace i Grindsted kan køre videre. Centerlederen er "stærkt forundret".

Grindsted: Når 2020 bliver til 2021, er der ikke længere noget samarbejde mellem Billund Kommune og Headspace.

De lokale politikere som en del af budgettet for 2021 besluttet, at aftalen med Headspace ikke bliver forlænget, hvilket betyder, at Billund Kommune sparer 815.000 kroner om året.

- Det er, fordi vores økonomi er stram. Vi skal ind og lave nogle besparelser og prioriteringer, og det er så en af de prioriteringer, vi er nået frem til, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Forundret centerleder

Headspace er et sted, hvor unge mellem 12 og 25 år med udfordringer i livet kan lægge vejen forbi til en snak om alt mellem himmel og jord. Hos Headspace bliver unge mødt af andre unge og af medarbejdere, der kan hjælpe dem med at tackle de udfordringer, livet kan byde på, når man er ung.

Beslutningen om, at Billund Kommune ikke vil forlænge samarbejde med Headspace, kommer meget bag på Susanne Mathiesen, der siden åbningen af Headspace i Grindsted har været leder af den lokale afdeling.

- Jeg kan da godt være stærkt forundret over, hvad det er for et slag, vi har tabt, siger Susanne Mathiesen med henvisning til, at de lokale politikere for få måneder siden så på Headspace med helt anderledes og positive briller.

Annonce

Anbefalede i juni

I juni gennemgik unge- og kulturudvalget en evaluering af Headspace, og her anbefalede et enigt udvalg, at samarbejdet skulle fortsætte.

Blot tre måneder senere er et enigt byråd kommet på andre tanker, men det er ikke noget, der slår Susanne Mathiesen ud.

- Vi er nødt til at gøre, hvad vi kan for at sikre, at der stadig kan være et Headspace, som der har vist sig at være brug for, og som har været stærkt benyttet af de unge, siger hun.

Annonce

Et supplement

Formanden for unge- og kulturudvalget i Billund Kommune, Stephanie Storbank (V), erkender, at Billune Kommune har en opgave foran sig med at få samlet de unge, som hidtil er kommet hos Headspace, op.

- I vores ungeafdeling er der en del opsøgende arbejde, og vi har en hotline, hvor bekymrede unge eller forældre kan ringe ind. Headspace har hele tiden været ment som et supplement til det, vi kunne tilbyde kommunalt, siger Stephanie Storbank.

Om Headspace i Grindsted kan fortsætte uden et formelt samarbejde med Billund Kommune, ved den lokale centerleder på nuværende tidspunkt ikke noget om.

- Det er svært at spå om. Nu må vi trække i arbejdstøjet og finde ud af, hvordan vi handler på det. For vi er bestemt ikke færdige på nogen måde, siger Susanne Mathiesen.


Det er, fordi vores økonomi er stram. Vi skal ind og lave nogle besparelser og prioriteringer, og det er så en af de prioriteringer, vi er nået frem til.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce