Annonce
Billund

Billund Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Billund Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune i 2017 ifølge Dansk Byggeri. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark

Billund kommune scorer 1.-pladsen på Dansk Byggeris årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed.

Annonce

Billund Kommune: Der gøres mest for at gøre det nemt at være virksomhed i Billund Kommune.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald på Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets kommuner.

Her ender Billund Kommune i 2017 på 1.-pladsen. Billund Kommune blev også i 2014 kåret som den mest erhvervsvenlige kommune, og sidste år blev Billund nr. 2 - lige efter naboerne i Vejen Kommune, som i år må tage til takke med 2.-pladsen.

Det glæder borgmester Ib Kristensen (V), som dog mest af alt glæder sig over, at kommunen konsekvent ligger med i toppen i de flere forskellige undersøgelser, som hvert år bliver offentliggjort.

- I alle de undersøgelserne ligger vi generelt i top 10. Selvfølgelig vil jeg helst være nr. 1, men om man ligger nr. 1 eller nr. 2 kan nogen gange være en tilfældighed, siger han.

Erhvervsvenlighed

Det er hovedsageligt parametre, som kommunen har indflydelse på, som Dansk Byggeri tager med i sin undersøgelsen. Der kan derfor godt være kommuner, hvori det er nemmere at være virksomhed, men Dansk Byggeri vurderer altså, at det er i Billund Kommune, at man gør mest aktivt for at hjælpe erhvervslivet.

Annonce

Flere parametre

Dansk Byggeri baserer sin rangliste på 31 forskellige objektive parametre. De spænder lige fra kommunerne sagsbehandlingstid i byggesager over åbningstiderne på genbrugspladserne til folkeskolernes samarbejde med lokale virksomheder. Her kan borgmesteren se et par årsager til, at man i år har taget skridtet forbi Vejen.

- På vores genbrugsstationer har vi for eksempel åbent fra klokken 07 i stedet for klokken 07.30 som tidligere. Så det vil sige, at når håndværkerne møder ind, kan de starte med at køre på genbrugsstationen med det, de havde fra dagen før. Jeg ved også, at sagsbehandlingstiden på byggetilladelser er blevet kortere, fortæller Ib Kristensen.

Han mener, at kommunen generelt har en god dialog med erhvervslivet omkring, hvor der kan ske forbedringer - og nævner som eksempel de mange flygtninge, som for nylig er kommet i job.

- Det er også en del af at være erhvervsvenlig, og der hjælper erhvervslivet os. Der er et samspil. Vi gør tingene i fællesskab, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce