Annonce
Billund

Billund Kommune får 1,4 millioner kroner til flere skolelærere

Folkeskoleeleverne i Billund Kommune kan snart se frem til flere lærere. I indeværende år får Billund Kommune 1,4 millioner kroner fra staten til ansættelse af flere lærere. Arkivfoto: Angelina Owino
En aftale mellem regeringen og Folketingets røde partier sikrer, at landets kommuner får ekstra penge til at ansætte flere skolelærere. Billund Kommune får i indeværende år 1,4 millioner kroner.

Billund Kommune: Skoleeleverne i Billund Kommune kan inden længe se frem til, at deres skoler får en anelse flere lærere.

Regeringen har indgået en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som betyder, at kommunerne i indeværende år vil få 275 millioner kroner, som skal burges på ekstra lærere i folkeskolerne. For Billund Kommunes vedkommende betyder det, at der i år kommer en pose penge indeholdende 1,4 millioner kroner fra staten.

At der bliver mulighed for at få lidt ekstra lærere i folkeskolerne, glæder formanden for børneudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte Vilstrup (S).

- Jeg vil altid hilse det velkomment, når vi får ekstra ressourcer. Det er lige meget, hvilket område det er indenfor. Men vi kunne da godt have tænkt os, at det var blevet lidt mere, for vi er udfordret inden for inklusion, hvor lærerne bruger flere og flere ressourcer. Så der er ingen tvivl om, at lærerne gerne vil have flere ressourcer for bedre at kunne løfte denne opgave, siger hun.

Skal anvendes til lærere

Kommunerne må udelukkende bruge de tildelte midler fra staten til at ansætte flere lærere. Kommunerne skal efterfølgende dokumentere over for staten, at det netop er dette, pengene er blevet brugt til. Kan det ikke lade sig gøre, vil staten kræve pengene refunderet.

De 275 millioner, som i 2020 bliver delt ud til landets kommuner, vokser i de kommende år til 400 millioner kroner i 2021, 550 millioner kroner i 2022 og 807 millioner kroner fra 2023 og frem.

Bruger flere ressourcer på inklusion

Aftalen på Christiansborg betyder, at det beløb, som staten vil give kommunerne til at sikre en bedre bemanding på området, gradvist vil blive øget over de kommende år. Hvor der i 2020 i alt vil blive sendt 275 millioner kroner ud til landets kommuner til flere lærere i folkeskolerne, vil der i 2023 blive sendt flere end tre gange så mange penge afsted - helt præcis 807 millioner kroner.

Selvom 1,4 millioner kroner ikke kan revolutionere antallet af lærere i folkeskolerne, bliver de varmt modtaget i Billund Kommune, hvor udvalgsformanden da også mener, at der er behov for flere ressourcer.

- Man bruger flere ressourcer til at løfte inklusionsopgaven, og det ligger i kortene, at man i almenområdet skal løfte flere opgaver. Vi står i en situation, hvor der er øget pres på det specialiserede område, og der skal vi have almenområdet til at løfte mere. Så det er kærkomment med flere ressourcer, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce