Annonce
Billund

Billund Kommune får 1,4 millioner kroner til flere skolelærere

Folkeskoleeleverne i Billund Kommune kan snart se frem til flere lærere. I indeværende år får Billund Kommune 1,4 millioner kroner fra staten til ansættelse af flere lærere. Arkivfoto: Angelina Owino
En aftale mellem regeringen og Folketingets røde partier sikrer, at landets kommuner får ekstra penge til at ansætte flere skolelærere. Billund Kommune får i indeværende år 1,4 millioner kroner.

Billund Kommune: Skoleeleverne i Billund Kommune kan inden længe se frem til, at deres skoler får en anelse flere lærere.

Regeringen har indgået en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som betyder, at kommunerne i indeværende år vil få 275 millioner kroner, som skal burges på ekstra lærere i folkeskolerne. For Billund Kommunes vedkommende betyder det, at der i år kommer en pose penge indeholdende 1,4 millioner kroner fra staten.

At der bliver mulighed for at få lidt ekstra lærere i folkeskolerne, glæder formanden for børneudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte Vilstrup (S).

- Jeg vil altid hilse det velkomment, når vi får ekstra ressourcer. Det er lige meget, hvilket område det er indenfor. Men vi kunne da godt have tænkt os, at det var blevet lidt mere, for vi er udfordret inden for inklusion, hvor lærerne bruger flere og flere ressourcer. Så der er ingen tvivl om, at lærerne gerne vil have flere ressourcer for bedre at kunne løfte denne opgave, siger hun.

Skal anvendes til lærere

Kommunerne må udelukkende bruge de tildelte midler fra staten til at ansætte flere lærere. Kommunerne skal efterfølgende dokumentere over for staten, at det netop er dette, pengene er blevet brugt til. Kan det ikke lade sig gøre, vil staten kræve pengene refunderet.

De 275 millioner, som i 2020 bliver delt ud til landets kommuner, vokser i de kommende år til 400 millioner kroner i 2021, 550 millioner kroner i 2022 og 807 millioner kroner fra 2023 og frem.

Annonce

Bruger flere ressourcer på inklusion

Aftalen på Christiansborg betyder, at det beløb, som staten vil give kommunerne til at sikre en bedre bemanding på området, gradvist vil blive øget over de kommende år. Hvor der i 2020 i alt vil blive sendt 275 millioner kroner ud til landets kommuner til flere lærere i folkeskolerne, vil der i 2023 blive sendt flere end tre gange så mange penge afsted - helt præcis 807 millioner kroner.

Selvom 1,4 millioner kroner ikke kan revolutionere antallet af lærere i folkeskolerne, bliver de varmt modtaget i Billund Kommune, hvor udvalgsformanden da også mener, at der er behov for flere ressourcer.

- Man bruger flere ressourcer til at løfte inklusionsopgaven, og det ligger i kortene, at man i almenområdet skal løfte flere opgaver. Vi står i en situation, hvor der er øget pres på det specialiserede område, og der skal vi have almenområdet til at løfte mere. Så det er kærkomment med flere ressourcer, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce