Annonce
Billund

Billund Kommune vil bruge millioner på at fjerne grimme huse

Rundt omkring i landdistrikterne findes grimme huse, der skæmmer deres lokalområde. Billund Kommune vil nu bruge en million kroner om året på at købe og renovere eller nedrive de gamle og grimme huse. Arkivfoto: Martin Ravn
I samarbejde med Landdistriktsrådet vil Billund Kommune udpege og opkøbe gamle og grimme huse, der skæmmer deres lokalområde. Disse huse skal enten friskes op eller rives ned.

Billund Kommune: De triste ejendomme, der rundt om i de tyndere befolkede områder er med til at skæmme landskabet, skal enten friskes op eller fjernes. Det vil Billund Kommune gerne slå et slag for, og den har derfor afsat én million kroner årligt til bysanering - hvilket betyder forskønnelse ved renovering eller nedrivning af grimme huse.

- Det er noget, vi kommer til at lave i samarbejde med Landdistriktsrådet. Om vi skal købe ejendomme og rive dem ned, eller vi skal hjælpe med at få dem renoveret, vil vi tage fra sag til sag. Kan vi gøre noget for, at de ikke så kønne huse bliver enten fjernet eller renoveret, vil det være til gavn for vores landdistrikter, siger borgmester Ib Kristensen (V), der sammen med den øvrige del af kommunens økonomiudvalg har nikket ja til planerne.

Annonce

Arbejdsgruppe

Landdistriktsrådet vil nu nedsætte en arbejdsgruppe, der i samarbejde med Billund Kommune kan få idéerne ført ud i livet

.

I første omgang vil der blive prioriteret, hvilke ejendomme der først bør forsøges opkøbt og renoveret eller nedrevet, og derfor vil der blive taget kontakt til ejeren og forsøgt indgået en handel.

11 ejendomme på bruttoliste

Foreløbig har Landdistriktsrådet lavet en bruttoliste med 11 ejendomme, der kunne trænge til en kærlig hånd eller til helt at blive fjernet. Derfor lyder én million kroner om året ikke af alverden, men borgmesteren mener, det er nok til at nå langt.

- Hvis der er tale om den slags huse, der skal rives ned, tror jeg godt, man kan købe en del for de penge, og hvis vi sammenligner med andre steder, tænker jeg, det er flot, at vi kan afsætte en million om året til den slags. Der er også derfor, Landdistriktsrådet er med til at prioritere, hvilken rækkefølge vi skal lave det i, for vi kan ikke nå det hele første år, siger han.

Landdistriktsrådet prioriterer

Billund Kommune vil i processen tage kontakt til ejendommenes ejer for at købe dem. Det vil ske ud fra Landdistriktsrådets prioritering.

- Det er Landdistriktsrådet, der kommer med forslag, og det er også dem, der i første omgang er med inde over sagen. Det er dem, der ofte kender eller er i den mest direkte kontakt med ejerne, så derfor giver det god mening, at vi gør det sammen med Landdistriktsrådet, siger Ib Kristensen.

Størstedelen af ejendommene på Landdistriktsrådets bruttoliste er foreslået nedrevet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce