Annonce
Billund

Billund Kommune indfører mulighed for plustur

Med plustur er det muligt for en lav pris at blive kørt til eller fra et stoppested, hvor der er forbindelse til bus eller tog. Arkivfoto
Der er busser, der er flextur - og nu kommer også plustur. Dermed får borgerne i Billund Kommune endnu en mulighed for offentlig transport.

Billund Kommune: Endnu en offentlig transportform bliver nu tilgængelig i Billund Kommune. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet at nikke ja til at indføre Plustur - en service, der gør det muligt at blive transporteret fra et givent sted til et stoppested, hvor der er bedre forbindelse til bus eller tog.

- Vi har bedt om at få undersøgt nogle ting, blandt andet om det kan kombineres med de ungdomskort, som vi i forvejen har. Men selve standardproduktet, som Sydtrafik tilbyder, har vi valgt at sige ja til, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Her kan Plustur køre til og fra

Med Plustur er det muligt at blive kørt til og fra disse 11 stoppesteder:

- Grindsted Rutebilstation.

- Eg.

- Urup.

- Sdr. Omme ved Stadion Allé.

- Filskov ved Stationsvej.

- Stenderup-Krogager ved kirken.

- Hejnsvig ved kirken.

- Skjoldbjerg ved Bogholdervej.

- Vorbasse ved skolen.

- Billund Centret.

- Billund Lufthavn.

Beskeden omkostning

Det vil med Plustur altså ikke være muligt som med Flextur at komme både fra og til en valgfri destination, men udelukkende til det nærmeste stoppested, hvorfra der er mulighed for at komme videre. Til gengæld vil det også være væsentligt billigere at tage en tur med Plustur, da prisen bliver det samme som for en enkeltbillet, nemlig 24 kroner.

Prisen for kommunen er rimelig overskuelig.

- Vi regner med, at det kommer til at koste 25.000 kroner om året. De beregninger, som Sydtrafik laver, plejer at holde, så det bliver i hvert fald ikke dyrere. Så lad os prøve det og se, om det er noget, der bliver brugt, siger Per Nyhus.

Supplement til Flextur

Plustur er et supplement til Flextur, hvor det er muligt at blive kørt mellem to valgfrie adresser. Det til trods er Flextur endnu ikke fået sit helt store gennembrud.

- Der er nogle, der har taget det til sig, men vi skal måske gøre mere for at udbrede det. Hvis man er lidt på forkant, kan man få en billig tur, men det kræver, at man bestiller den to timer i forvejen, siger Per Nyhus, der fornemmer, at mange ikke kender til Flexturs eksistens.

- Jeg har indtryk af, at folk måske har hørt om noget, der hedder Flextur, men ikke rigtigt ved, hvad det er. Men hvis man googler det, ryger man lige ind på Sydtrafiks hjemmeside, hvor det står beskrevet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce