Annonce
Billund

Billund Kommune klar med strategi: Sådan skal socialt bedrageri tackles

Billund Kommune vil gerne socialt bedrageri og fejludbetalinger til livs. En ny stratregi beskriver, hvordan det bedst muligt kan ske. Genrefoto.

Kommunen ser det som væsentligt, at borgere bliver vejledt mest muligt i reglerne, så socialt bedrageri derved kan mindskes.

Annonce

Billund Kommune: Inden længe har Billund Kommune en soleklar strategi for, hvordan socialt bedrageri og fejludbetalinger skal tackles.

Allerede inden jul vil politikerne vedtage en strategi for, hvordan kommunen bedst muligt får bugt med fejludbetalinger og decideret socialt bedrageri.

- Det er noget, vi er blevet pålagt fra beskæftigelsesministeren. Han laver nogle ministermål hvert år, og et af dem er, at kommunerne skal have en strategi for socialt bedrageri, siger Gitte Ottosen (S), som er formand for beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

Indhold af den nye strategi

- Alle medarbejdere skal kende til reglerne og til deres forpligtelser uanset arbejdsfunktion.- Kommunen tager henvendelser om mistanker om socialt bedrageri seriøst, uanset om de er anonyme eller ej.

- Hvis det anses som nødvendigt, vil der blive udført uanmeldte virksomhedskontroller.

- Ved konkret mistanke om socialt bedrageri kan sociale medier tages i anvendelse.

Annonce

Vil vejlede borgeren

Inden for områderne fejludbetalinger og socialt bedrageri er en masse eksempler på tilfælde, hvor borgere både bevidst og ubevidst får udbetalt ydelser, de ikke er berettigede til. Derfor er der i strategien lagt stor fokus på at vejlede borgerne, ligesom der er fokus på, at medarbejderne skal kende reglerne grundigt, ligesom de ikke skal være i tvivl om, hvad deres opgave er, når de møder eksempler, som sætter gang i tvivlen.

Målet med strategien er netop, at forebyggelse er bedre end bekæmpelse.

- Det, der for os er indholdet i strategien er, at man skal vejlede borgerne, så man undgår, at der kommer til at ske fejludbetalinger og socialt bedrageri. På den måde skal vi sørge for, at der ikke sker fejl, siger Gitte Ottosen.

Annonce

Tager mod henvendelser

I grove kommer der ikke til at ske de store forandringer på området - nu er det arbejde, der bliver lavet, blot sat på skrift.

Det fremgår, at Billund Kommune allerede på nuværende tidspunkt tager imod henvendelser fra borgere, der mistænker andre for socialt bedrageri. Alle disse henvendelser vil, uanset om de er anonyme eller ej, blive grundigt undersøgt.

Det kan betyde, at kommunen vil foretage uanmeldte kontroller hos diverse virksomheder eller stikke næsen indenfor på borgeres profiler på sociale medier, hvis det kan være med til at afsløre socialt bedrageri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce