Annonce
Billund

Billund Kommune skal forklare sparefinte for Ankestyrelsen: - Vi har ikke gjort noget ulovligt

Billund Kommune mener ikke, at man har gjort noget ulovligt ved at bruge konsulenter til at finde besprelser på handicapområdet. Arkivfoto: Martin Ravn
Billund Kommune er en af de 26 kommuner, der har hyret konsulenter til at finde besparelser på det sociale område. Nu kræver Ankestyrelsen en forklaring.
Annonce

Billund: Billund Kommune er en af de 26 kommuner, der har hyret konsulenter til at finde besparelser på det sociale område, og som derfor nu skal forklare sig over for Ankestyrelsen. Det er social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), der lige før jul bad Ankestyrelsen gå ind i sagen, da hun fandt det bekymrende, at flere kommuner bruger konsulenter til at finde besparelser på sårbare borgere - især hvis lønnen til konsulenterne er afhængig af hvor store besparelser, de har kunnet foreslå.

Billund Kommune melder dog hus forbi i sit svar til Ankestyrelsen: Kommunen har ikke brugt kontrakter med resultatløn. Der er altså ingen eksterne konsulenter, der har fået en ekstra høj hyre ved at påpege besparelser på nogle af kommunens sårbare borgere.

- Vi mener ikke, at vi har gjort noget ulovligt. Konsulenternes løn har ikke været afhængig af, om de fandt besparelser, og beslutningen om, hvad der skulle ske med borgerne, er truffet af vores egne medarbejdere, siger Robert Terkelsen (V), formand for voksenudvalget.

Vi mener ikke, at vi har gjort noget ulovligt. Konsulenternes løn har ikke været afhængig af, om de fandt besparelser.

Robert Terkelsen (V)

Annonce

Flere konsulenter

Billund Kommune har de senere år brugt to konsulentfirmaer til at hjælpe med at få bedre styr på handicapområdet. Senest har firmaet Trancit hjulpet kommunen og i et enkelt tilfælde både rådgivet kommunen og tilbudt at tage en borger ind i Trancits egen institution.

- Det var en nødsituation, hvor vi akut manglede et sted. Vi kunne jo ikke have borgeren til at bo på gaden, og det blev rent midlertidigt. Den pågældende er tilbage i kommune, siger Robert Terkelsen.

Annonce

Ti sager

Konsulentfirmaet har ifølge redegørelsen til Ankestyrelsen gennemgået ti sager for Billund Kommune.

Resultatet blev, at kommunen i fem tilfælde valgte at ændre støtten til borgeren. Tre sager blev anket til Ankestyrelsen. Billund Kommune fik medhold i den ene, den anden gav borgeren medhold, og i den tredje blev Billund Kommune bedt om at behandle sagen på ny.

Billund Kommune har betalt Trancit cirka 550.000 kroner og sparet cirka to millioner kroner på at effektivisere.

- Vi mener ikke, at vi har gjort noget ulovligt, siger udvalgsformand Robert Terkelsen (V) om Billund Kommunes brug af konsulenter til at finde effektiviseringer på handicapområdet. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce