Annonce
Billund

Billund Kommune skruer op for anlæg: Bruger yderligere 18,5 millioner kroner i år

På grund af den aktuelle coronakrise kan kommunerne i indeværende år bruge løs på anlæg uden at risikere en økonomisk sanktion fra staten. Billund Kommune har foreløbig besluttet at bruge 18,5 millioner mere end budgetteret i indeværende år. Arkivfoto: Keld Stampe
Landets kommuner er blevet opfordret til at bruge flere penge på anlæg i indeværende år. Det er en opfordring, som Billund Kommune retter sig efter.

Billund Kommune: Den aktuelle coronakrise får Billund Kommune til at bruge flere penge på anlæg. Kommunernes Landsforening har i et forsøg på at holde de økonomiske hjul i omdrejninger direkte opfordret kommunerne til at bruge flere penge på anlæg, og det er en opfordring, som bliver hørt i Billund.

Byrådet har således vedtaget brug af yderligere 18,5 millioner kroner, og kommunen forventer, at der i årets løb vil blive brugt mellem 120 og 130 millioner kroner på anlæg mod oprindeligt budgetteret 95.

Billund Bad får straks alle de penge, der skal bruges til en renovering af svømmehallen, og kommunen vil hurtigt sætte gang i at renovere tage på kommunale bygninger.

- Tilskuddet til Billund Bad skulle egentlig falde over de kommende tre år, men de får alle pengene i år, så de slipper for at optage et byggelån. Udskiftninger af tage på kommunale bygninger til seks millioner kroner er også forholdsvis enkelt for vores forvaltning, for de ved præcis, hvilke tage der trænger til at blive udskiftet, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Her skal der bruges ekstra penge i år

Byrådet har vedtaget, at der samlet bliver fremrykket anlægsinvesteringer for 18,5 millioner kroner til 2020:

- Billund Bad skal have 10 millioner fordelt over årene 2020-2023 til renovering af svømmehallen. De 7,5 millioner kroner, der skulle komme til udbetaling de kommende tre år, bliver udbetalt i år.

- Kommunale tage vil blive renoveret for 6 millioner kroner.

- 5 millioner kroner er afsat til i 2021 at blive brugt på indre modernisering af institutioner. De penge bliver fremrykket og brugt i 2020.

Byrådet har desuden vedtaget, at fakturaer skal betales hurtigst muligt - uanset betalingsfristen.

Pengene skal bruges i år

En forudsætning for at kunne bruge løs på anlæg er, at projekterne skal være afsluttet i indeværende år. Det sætter sine begrænsninger.

- Det, der er projekteret, vil vi godt kunne nå. Men hvis vi har et ønske om at bruge flere penge, kan det ikke nytte noget, hvis det er projekter, der først skal projekteres og have lavet forarbejde. Det skal være projekter, der er lette at gå til, siger borgmesteren.

Netop tidsfaktoren var en af årsagerne til, at byrådet i denne uge nedstemte et forslag om straks at gå i gang med et byggeri af en hal ved Vestre Skole.

Det er desuden besluttet, at kommunen straks vil betale de regninger, der kommer ind af døren.

- Fakturaerne skal betales så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre at betale. Uanset om der er to, tre eller fire ugers betalingsfrist, så skal pengene betales så hurtigt, som det overhovedet er muligt, siger Ib Kristensen.

Annonce
Billund For abonnenter

Stramme regler tvang Niels og Nan til Flensborg: Nu er de tilbage med en drøm om det simple liv - og et ønske om hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce