Annonce
Billund

Billund Kommune spørger borgerne om fremtidens borgerservirce

Billund Kommune spørger til folks holdninger til borgerservice. Arkivfoto
Byrådet i Billund Kommune har igangsat et nyt projekt om fremtidens Borgerservice, og det vil man gerne høre borgernes mening om.

Billund: Hvad forventer borgerne i forhold til borgerservice i fremtiden. Svaret eller rettere svarene på det spørgsmål vil Billund Kommune i de kommende måneder gå i dialog med kommunens borgere om.

Byrådet har igangsat projektet Fremtidens Borgerservice, hvor formålet er at finde ud af, hvordan borgerservice skal ændres i fremtiden.

- Vores ønske er, at alle borgere uanset alder og uanset hvor de bor i kommunen, skal have mulighed for at komme med ønsker til og meninger om fremtidens borgerservice. Derfor gennemfører vi en række initiativer, hvor man kan skrive til os, men også komme i direkte dialog, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget i Billund Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Dialog på facebook

Muligheden for direkte dialog kommer allerede på torsdag 14. november og igen mandag 18. november, hvor man kan stille spørgsmål og komme med forslag til borgmesteren og unge- og kulturudvalget fra 19-20 via Billund Kommunes facebook.

Medarbejderne i Borgerservice vil også være klar til dialog i de kommende uger, ligesom der er sat postkasser op i Borgerservice i Billund og Grindsted, hvor man kan aflevere kommentarer, og man kan også skrive direkte til om sagen.

- Derudover gennemfører vi en række møder med råd og interesseorganisationer, og vi har også haft møder med eksperter, der forsker i, hvad borgerne forventer borgerservice kan i fremtiden, uddyber projektleder, Kasper Holm Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce