Annonce
Billund

Billund Kommune står klar til at modtage sommerens turister

Helena Witte er én af de to medarbejdere, der i år vil passe tuk-tuk'en i Billund. Arkivfoto: Lise Nørgaard
Turiststrømmen til Billund er til at overse i øjeblikket. Alligevel har man hos Billund ErhvervsFremme besluttet at sende den grønne turist-tuk-tuk på gaden fra uge 28 - som noget nyt med flyer om Grindsted.
Annonce

Billund Kommune: Den skulle have været på gaden i helligdagene i foråret for at betjene byens turister - Billund Kommunes grønne turist-tuk-tuk - som et nyt tilbud i 2020. Det kom dog ikke til at ske, da corona lukkede alt ned lige før sæsonens start.

Og der har siden været en del overvejelser om, om den overhovedet skulle på gaden i år ifølge direktør for erhvervsfremme, Hans Peter Folmann.

- Men vi har besluttet at sende den på gaden fra uge 28 undtagen mandag og lørdag, som man af erfaring ved er de "mindste" dage med færrest besøgende, siger Hans Peter Folmann. Til gengæld er tirsdag og onsdag store dage i Billund.

Han begrunder tuk-tuk'ens kørsel med, at der begynder at åbne flere flyruter og flere grænser.

- Men der er stadig meget få turister i byen, så vi kan først sige, om det var den rigtige beslutning efter sommerferien, siger Hans Peter Folmann, der kan se, at hotellerne har det rigtig hårdt i Billund.

Annonce

Oplevelser i Grindsted

Turistkoordinator Lea Bennedsen sætter sin lid til danske turister over sommeren.

- Jeg kører selv fra Kolding og kan se rigtig mange tyske turister komme kørende, men de kører ud til vestkysten, så nu må vi vente på, at danskerne holder ferie, og at de vælger os, siger hun.

Tuk-tuk'en vil i år være pakket med diverse forslag til oplevelser både i Billund og Grindsted, og som noget helt nyt vil der være en flyer med om Grindsted, som handelsstandsforeningen står bag.

- Det er første gang, vi prøver det, fordi vi ville prøve noget nyt i forbindelse med alt det her corona, siger formand for foreningen, Jonas Pedersen, der driver tøjbutikken Hr. P.


Vi vil også gerne henvende os til folk fra nabobyerne og måske få dem til at kigge forbi igen i efteråret, for der har vi et omfattende program.

Jona Pedersen, formand for Grindsted Handelsstandsforening


Folderen, der er tæt på at gå i trykken, fortæller lidt om, hvad der er at opleve i Grindsted for eksempel Magion og Karensminde, og hvor man kan handle.

Jonas Pedersen tror på tiltaget, især fordi han selv oplever, at der er væsentligt mere at lave i sommerperioden end for bare fem år siden i byen.

- Vi vil også gerne henvende os til folk fra nabobyerne og måske få dem til at kigge forbi igen i efteråret, for der har vi et omfattende program, siger Jonas Pedersen.

Grindsted har tidligere været en del af Billund turistguide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce