Annonce
Billund

Billund Kommune taber sårbare børn og unge

Headspace Billund. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Kommunalbestyrelsen i Billund Kommune har besluttet ikke at fortsætte samarbejdet med Headspace Billund, der ellers udløber ved udgangen af 2020.

Kommunens beslutning om at ophøre samarbejdet med Headspace vil unægteligt få betydelige konsekvenser for de sårbare børn og unge i lokalområdet, som har behov for et anonymt, uforpligtende og frivilligt rådgivningstilbud.

Beslutningen er taget, til trods for at et enigt unge- og kulturudvalg anbefalede et fortsat samarbejde efter en evaluering af Headspaces forskellige tilbud foretaget henover foråret.

Man forklarer beslutningen med, at Billund Kommunes egen ungeafdeling selv kan løfte opgaven fremover. Dette er bare ikke tilfældet. Alene dét, at det er et kommunalt tilbud, vil afskrække en betydelig del af de unge. Det kan blandt andet skyldes besparelser på området, besværlige og forvirrende indgange, bureauktratiske tilgange og meget længere ventetider, end det er tilfældet ved Headspace.

Selv hvis ungeafdelingen mod forventning skulle få tilføjet de midler, man sparer ved et ophørt samarbejde med Headspace, har jeg svært ved at forestille mig, at kommunen ligeså effektivt kan tilbyde den samme brede vifte af både individuelle samtaler og gruppeforløb, som Headspace tilbyder.

Man risikerer derfor i værste tilfælde at tabe de 25 procent af kommunens sårbare børn og unge, som Billund Kommune selv vurderer, at Headspace når ud til.

Derfor håber jeg på, at en samlet kommunalbestyrelse vil genoverveje beslutningen, trække i arbejdstøjet, indlede en dialog med Headspace og forsøge at finde midlerne til et fortsat samarbejde med Headspace Billund.

Det vil være til gavn for alle børn og unge i Billund Kommune.


Man risikerer derfor i værste tilfælde at tabe de 25 procent af kommunens sårbare børn og unge, som Billund Kommune selv vurderer, at Headspace når ud til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce