Annonce
Billund

Billund Kommune vil være en del af Unicef's ’Børnevenlige byer og kommuner’

Både børn og voksne var en del af paneldebatten, blandt andet Karen Hækkerup, Kjeld Kirk Kristiansen og Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup. Foto Kristina V. Skjoldborg
Gennem den kommende tid vil Billund Kommune arbejde for at få Unicef's anerkendelse som en børnevenlig kommune.

Billund: I 2020 kommer Unicef's globale initiativ ’Børnevenlige byer’ til Danmark. Byer og kommuner kan søge om at blive certificeret som børnevenlige, og Billund Kommune vil gøre, hvad de kan for at være blandt de første i landet, som bliver blåstemplet af FN's børneorganisation.

- Jeg er ikke sikker på, at borgerne vil kunne mærke det i dagligdagen, for vi tænker allerede børnene ind i det, vi gør i kommunen, men vi kan blive endnu bedre, sagde borgmester Ib Kristensen (V) og understregede, at det stadig har en stor betydning at blive certificeret.

- Det er en anerkendelse, og det vi gør, kan være med til at inspirere andre kommuner.

Ifølge direktør for Børnenes Hovedstad (CoC Playful Minds), Charlotte Sahl-Madsen, vil der i Billund Kommune blive sat fokus på særligt to punkter, der kan være med til at give kommunen den endelige certificering.

- Vi sætter fokus på Unicef's punkt, der omhandler, at børn har ret til at leve sikkert og trygt. Det vil vi gøre ved for eksempel at gentænke fodgængerfelter og sikre børn bedre i trafikken. Det andet er børns ret til at blive hørt, sagde Charlotte Sahl-Madsen.

Børnenes Hovedstad (CoC Playful Minds) har allerede inddraget børn gennem deres 'Our World Academy' projekt og ’filosofiske tankepauser’.

- Hvis vi er gode, bliver vi certificeret inden for et år, sagde Carlotte Sahl-Madsen.

Unicef's Børnevenlige Byer og Kommuner

Initiativ startet af FN's børneorganisation Unicef

40 lande er i dag repræsenteret blandt Unicef's børnevenlige byer og kommuner

Udmærkelse tildeles byer og kommuner, som gør en ekstraordinær indsats for at beskytte og fremme børns muligheder og rettigheder

I 2020 kommer initiativet til Danmark

Billund Kommune arbejder på at blive Danmarks første børnevenlige kommune certificeret af Unicef

Initiativet til at Billund Kommune skal arbejde på at blive certificeret, er skabt i samarbejde mellem Billund Kommune og Børnenes Hovedstad (også kadet CoC Playful Minds).

Kandidatur fejret med flødeboller og bobler

Onsdag eftermiddag blev kandidaturet fejret i Billund Centret med taler af blandt andet borgmester Ib Kristensen (V), formand for Børneudvalget i Billund Kommune Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) og generalsekretær for Unicef Danmark, Karen Hækkerup.

- I forhold til Unicef's børnevenlige byer og kommuner er Billund en oplagt kommune at begynde med, sagde generalsekretæren, og Unicef's politiske medarbejder supplerede:

- Mange tænker, at Unicef omhandler børn i for eksempel Somalia, men det omhandler også børn i Danmark, sagde Jakob Colville-Ebeling.

Til arrangementet var der også filosofiske diskussioner mellem børn og voksne, om ’det at blive værdsat og respekteret er det samme som at have medbestemmelse?’ og om man kan være ’respekteret uden at vide det?

Da taler og diskussionen var ovre blev hele arrangementet afsluttet med både sodavand, bobler og flødeboller.

19-årige Cecilie Vibe og 12-årige Ridhima Rastogi bød velkommen. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Der blev ivrigt diskuteret medbestemmelse og respekt. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce