Annonce
Kultur

Billund Kommunes Museer bygger nyt magasin ved Karensminde

Politikerne har i næste års budget afsat 9,5 millioner kroner til byggeriet af et nyt magasin, som skal ligge i forbindelse med Museumsgården Karensminde. Arkivfoto
Byggeriet af et nyt magasin giver ifølge museumslederen flere fordele: Stedet bliver moderne og opfylder alle krav, og desuden giver det logistiske fordele, når det ikke er nødvendigt med magasiner på flere forskellige adresser.

Grindsted: Et nyt magasin vil i løbet af de kommende år skyde op ved Museumsgården Karensminde i Morsbøl i det vestlige Grindsted. Et magasin er stedet, hvor et museum samler alle de genstande, som ikke er stillet frem til forskellige udstillinger, og i forbindelse med budgettet for det kommende år har Billund Kommunes politikere valgt at øremærke 9,5 millioner kroner til byggeriet af et nyt magasin.

- I dag har vi tre magasiner til vores museumsgenstande. De bliver nu samlet i et nyt magasin ved Museumsgården Karensminde, så vi kan sikre kulturarven i form af et moderne og energivenligt magasin, og så vi har logistikken i orden, så vi slipper for at køre rundt i hele kommunen og hente genstande, når vi har brug for dem, fortæller Ole Bisbjerg, der er daglig leder af Billund Kommunes Museer.

I dag findes der et magasin i Vorbasse, mens de to øvrige ligger på Lundhedevej i Grindsted.

Vi er et statsanerkendt museum, og staten lægger meget vægt på, at genstandene bliver opbevaret på en så god måde som muligt. Ellers er der en risiko for, at nogle af genstandene ikke har det så godt på længere sigt.

Ole Bisbjerg, leder, Billund Kommunes Museer

Tænker langsigtet

De eksisterende magasiner er efterhånden ved at være i en stand, så det ville kræve en større renovering at få dem renoveret. Da det med byggeriet af et nyt magasin bliver muligt at samle alle museumsaktiviteterne ved Karensminde, ser Ole Bisbjerg det som en stor fordel med et nybyggeri.

- Vi har fået forskellige professionelle vurderinger af dem. Nogle af dem er okay, men man skal tænke meget langsigtet, og der er de bare ikke gode nok. Derfor er vi nødt til at gøre noget ved det, siger han.

Annonce

Skal opbevares godt

Et magasin er altså ikke et sted, hvor almindelige museumsgæster kan komme. Det er et sted til opbevaring af museumseffekter, og det er et sted, som Slots- og Kulturstyrelsen stiller store krav til.

- Vi er et statsanerkendt museum, og staten lægger meget vægt på, at genstandene bliver opbevaret på en så god måde som muligt. Ellers er der en risiko for, at nogle af genstandene ikke har det så godt på længere sigt. Så det er en investering i fremtiden, siger Ole Bisbjerg.

Det er uvist, hvornår byggeriet af et nyt magasin kan gå i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce