x
Annonce
Billund

Billund Kommunes Museer får egen fuldtids leder: - Nu skal vi til at snakke visioner

Ole Bisbjerg, til højre midt i billedet, bliver i løbet af foråret afløst af en leder, der får det fulde ansvar for Billund Museum. Selv fortsætter han som leder af bibliotek og borgerservice. Foto: Martin Ravn
Museerne i Billund Kommune skal have deres egen leder på fuld tid. Det har været et stort ønske i bestyrelsen, og politikerne bakker op. Ole Bisbjerg fortsætter som leder af bibliotek og borgerservice.

Grindsted: Nu skal bibliotek og borgerservice igen adskilles fra museet. Det har politikerne unge- og kulturudvalget besluttet.

- Det har hele tiden været meningen, at det skulle ske på et tidspunkt, og det er så nu. Ole Bisbjerg (leder af bibliotek, borgerservice og museum, red.) har gjort et rigtig godt arbejde, men nu er det tid til at løfte den faglige ledelse på museet, siger udvalgsformand Stephanie Storbank (V).

Ole Bisbjerg har været leder af biblioteker og borgerservice i Billund Kommune siden december 2010, konstitueret leder for museerne siden april 2015 og fastansat som sådan siden 2016. På det tidspunkt kæmpede museet for at komme sig efter en krads kritik fra Kulturstyrelsen. Det blev der siden rettet op på, og museet har siden generhvervet sin status som statsanerkendt museum.

I forbindelse med budgetforliget for 2020 afsatte byrådet en halv million kroner om året til at styrke museet.

Annonce

Nyt museum

Projektet består af tre bygninger ved Karensminde: Den legende udstilling, det legende arkiv og det legende værksted.

Den legende udstilling skal indeholde landbrugs-, industri- og turismehistorie. Det er også her, Besættelsessamlingen skal frem i lyset.

I Det legende arkiv kan man komme helt tæt på processen med at opbevare genstande. Her skal være særudstillinger, og her skal museets administration have til huse.

Det legende værksted vil blandt andet indeholde værksteder, hvor gæsterne på museet kan udfolde sig.

Tidshorisonten er lang: Formentlig fem-ti år, afhængigt af, hvordan det går med at skaffe midler fra fonde.

Bestyrelsen

I bestyrelsen har det været et stort ønske at bruge de penge på at få en leder, som kun er dedikeret museet, der står over for en stor opgave med nybyggeri ved Karensminde.

- Opgaverne med det store projekt er så krævende, at vi er nødt til at have en mand på heltid, som arbejder netop på det. Vi skal jo til at forhandle med fonde og så videre, siger Harry Hansen, der er formand for museumsbestyrelsen.

Han håber, at den nye museumsleder kan blive ansat i løbet af foråret, og at det kan ske i en glidende overgang i samarbejde med Ole Bisbjerg.

- Vi kan ikke længere nøjes med en tredjedel leder. Nu skal vi til at snakke visioner. Vi skal have en museumsleder, som kan se ideen med det, bestyrelsen gerne vil med det nye museum ved Karensminde, siger Harry Hansen.

Billund Byråd har valgt at sætte barren højt i forhold til det nye museum og har besluttet at gå efter det dyreste af tre oprindelige forslag, en luksusmodel af international karakter til 120 millioner kroner. Projektet er også blevet kaldt "Grindsteds svar på Tirpitz".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce