Annonce
Billund

Billund ligger i toppen på erhvervsliste

For sjette år i træk ud af syv mulige ender Billund Kommune i top 10 i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne.

Billund Kommune er fortsat blandt Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner.

Det konkluderer Dansk Industri i deres årlige undersøgelse af de lokale erhvervsklimaer.

Billund hopper en plads op til 7. pladsen i forhold til sidste år, men nok så afgørende er, at kommunen for sjette gang ud af syv mulige holder sig i top 10.

- Der er mange, som gerne vil ligge i top 10-listen, så at blive i top 10 fra år til år er i sig selv en præstation. Fordi hvis en kommune nu gør præcist det samme som sidste år, vil man i denne rangering meget let risikere at ryge ned ad, fordi de andre kommunerne forbedrer sig. Så at beholde den samme plads er et udtryk for, at man har gjort noget, og Billund har rykket op, så det er rigtig godt, forklarer Gordon Trier Holm, konsulent i DI Sydøstjylland.

8000 arbejdspladser

At Billund hopper en plads op skyldes blandt andet, at der er sket en væsentlig forbedring i kategorien Infrastruktur og transport.

Virksomhederne vurderer simpelthen, at der er blevet gjort mere for at forbedre det kommunale vejnet og kollektiv transport.

Undersøgelsen toppes igen i år af Ikast-Brande. Til gengæld ligger mange af kommunerne i store vækstcentre som Østjylland og Østsjælland lavt.

- Der er ingen tvivl om, at kommuner som Aarhus kan leve stort på, at folk af sig selv flytter til byen, og virksomhederne kommer også selv. Kommunen behøver ikke gøre sig meget selv, siger Gorden Trier Holm.

I Billund Kommune har 61 ud af 141 adspurgte virksomheder svaret - svarende til mere end 8000 private arbejdspladser.

Annonce

Hvad måles der på?

Der er tre ting, som tilsammen afgør, hvilken placering en kommune får.

1: Virksomhedschefernes subjektive holdninger til 21 forskellige parametre.

2: Officielle statistikker på 22 andre parametre.

3: Virksomhedschefernes overordnede vurdering af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce