Annonce
Billund

Billund ligger i toppen på erhvervsliste

For sjette år i træk ud af syv mulige ender Billund Kommune i top 10 i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne.

Billund Kommune er fortsat blandt Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner.

Det konkluderer Dansk Industri i deres årlige undersøgelse af de lokale erhvervsklimaer.

Billund hopper en plads op til 7. pladsen i forhold til sidste år, men nok så afgørende er, at kommunen for sjette gang ud af syv mulige holder sig i top 10.

- Der er mange, som gerne vil ligge i top 10-listen, så at blive i top 10 fra år til år er i sig selv en præstation. Fordi hvis en kommune nu gør præcist det samme som sidste år, vil man i denne rangering meget let risikere at ryge ned ad, fordi de andre kommunerne forbedrer sig. Så at beholde den samme plads er et udtryk for, at man har gjort noget, og Billund har rykket op, så det er rigtig godt, forklarer Gordon Trier Holm, konsulent i DI Sydøstjylland.

8000 arbejdspladser

At Billund hopper en plads op skyldes blandt andet, at der er sket en væsentlig forbedring i kategorien Infrastruktur og transport.

Virksomhederne vurderer simpelthen, at der er blevet gjort mere for at forbedre det kommunale vejnet og kollektiv transport.

Undersøgelsen toppes igen i år af Ikast-Brande. Til gengæld ligger mange af kommunerne i store vækstcentre som Østjylland og Østsjælland lavt.

- Der er ingen tvivl om, at kommuner som Aarhus kan leve stort på, at folk af sig selv flytter til byen, og virksomhederne kommer også selv. Kommunen behøver ikke gøre sig meget selv, siger Gorden Trier Holm.

I Billund Kommune har 61 ud af 141 adspurgte virksomheder svaret - svarende til mere end 8000 private arbejdspladser.

Hvad måles der på?

Der er tre ting, som tilsammen afgør, hvilken placering en kommune får.

1: Virksomhedschefernes subjektive holdninger til 21 forskellige parametre.

2: Officielle statistikker på 22 andre parametre.

3: Virksomhedschefernes overordnede vurdering af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce