Annonce
Billund

VM-trofæ til Billund Lufthavn: Den bedste i verden til ruteudvikling og markedsføring

Marketingschef Jesper Klausholm og administrerende direktør Jan Hessellund modtog mandag prisen som verdens bedste lufthavn under fire millioner passagerer. PR-foto: Billund Lufthavn
Når det kommer til ruteudvikling og markedsføring findes der ikke noget sted i verden en lufthavn på Billunds størrelse, som er bedre end netop Billund Lufthavn. Derfor blev den lokale lufthavn mandag kåret som verdensmester.

Billund: Den lokale lufthavn i Billund er den bedste i sin størrelse i hele verden, når det handler om ruteudvikling og markedsføring. Det blev slået fast mandag, da Billund Lufthavn ved en ceremoni i Adelaide i Australien fik hæderen som verdens bedste lufthavn i den kategori, som hedder højst fire millioner passagerer om året.

- Det er en kæmpe anerkendelse at vinde VM-trofæet. Det er jo et fysisk bevis på, at vi er blandt de stærke i lufthavnsbranchen. Så jeg kan kun takke vores gode medarbejdere for at løfte hver af deres opgaver til næste niveau. Og så er vi selvfølgelig også taknemmelige for vores partnerskaber – uden flyselskaber er der ingen lufthavn, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund i en pressemeddelelse.

Han var sammen med marketingschef Jesper Klausholm taget en tur om på den anden side af kloden for at modtage den flotte hæder.

Annonce

Strategien er klar

Billund Lufthavn er tidligere blevet kåret som Europas bedste lufthavn i samme kategori, men nu kan den altså glæde sig over, at der ikke noget sted i verden er en bedre lufthavn i samme størrelse.

Billund Lufthavn har gennem de seneste ni år oplevet en uafbrudt vækst, og det er blandt årsagerne til, at lufthaven er en væsentlig infrastruktur for erhvervslivet og turismen i ikke blot Billund, men i hele det vestlige Danmark.

- Vi har lagt en klar strategi for, hvordan Billund Lufthavn skal udvikle sig og fortsætte væksten, og med to titler som europamester og nu som verdensmester i vores kategori kan vi konkludere, at vi er en forudsætning for vækst i Danmark. Vi er et stykke vigtigt infrastruktur for erhvervslivet, og vi åbner op for store, internationale rejseoplevelser. Det vil vi blive ved med, siger Jan Hessellund i pressemeddelelsen.

Billund Lufthavn satte i 2018 igen rekord for antallet af passagerer. I løbet af året rejste ikke færre end 3,5 millioner mennesker enten ud eller hjem via Billund Lufthavn. Heraf trak rutetrafikken 2,5 millioner passagerer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce