x
Annonce
Erhverv

Billund Lufthavn fordobler antallet af p-pladser under tag

Viceborgmester Per Nyhus (DF) tog første spadestik til det nye parkeringshus i Billund Lufthavn. P-huset vil efter planen stå færdigt sidst i 2020. Foto: Alex Hermann
I slutningen af 2020 står et nyt parkeringshus færdigt ved Billund Lufthavn. Her kommer 1200 biler til at kunne parkere under tag, og dermed bliver antallet af indendørs p-pladser fordoblet.

Billund: Ved udgangen af året bliver der bedre mulighed for at parkere bilen under tag i Billund Lufthavn. Mandag blev første spadestik taget til lufthavnens nye parkeringshus, der kommer til at få plads til 1200 parkerede biler. Dermed bliver det lige så stort som det eksisterende parkeringshus, og det samlede antal parkeringspladser i Billund Lufthavn kommer dermed op på 14.000.

At flere skal have mulighed for at parkere under tag, skyldes ganske enkelt øget efterspørgsel.

- Vi oplever en større og større efterspørgsel på terminalnær parkering under tag. Det kan vi give ved at bygge et nyt p-hus, siger Michael Christiansen, som er administrerende direktør i Apcoa, der kommer til at drive p-huset.

I Billund Lufthavn oplever de, at efterspørgslen langt overstiger udbuddet.

- Det nuværende p-hus er optaget på alle hverdage, og der er mindst 300 biler, som holder bag p-huset, men som gerne ville have holdt inde i det. Og det er bare det antal, vi kender til. Det kan være, der er mange flere, som gerne ville have været ind i p-huset, siger Claus Christiansen, der er kommerciel chef i Billund Lufthavn.

Annonce

Fra p-plads til byggeplads

Resten af året, mens byggeriet af det nye parkeringshus finder sted, sker der lidt ændringer på Billund Lufthavns parkeringspladser.

P4 bliver lukket og brugt som byggeplads under byggeperioden. Biludlejning og returnering bliver derfor flyttet fra P4 til P5, hvilket betyder, at P5 lukkes for gæsteparkering. De øvrige parkeringsområder vil være i drift som normalt.

Det er entreprenørfirmaet CG Jensen, der vil stå for byggeriet af det nye parkeringshus.

Vokset støt

I 1997 havde Billund Lufthavn blot 4200 parkeringspladser - til gengæld var der hvert år omkring 300 episoder med tyverier fra eller hærværk mod parkerede biler. Den del er i dag så godt som elimineret, og lufthavnen er vækstet voldsomt.

Faktisk er Billund Lufthavn præcis ligesom den by, den ligger nær og har taget navn efter, nævnte Per Nyhus (DF), viceborgmester i Billund Kommune, inden han tog første spadestik til det nye byggeri-

- Det er faktisk sjovt at tænke, at da Billund Lufthavn blev indviet i 1964, var indbyggertallet i Billund på 760. Siden er Billund Lufthavn og Bilund by vækstet side om side. Hver gang indbyggertallet i Billund er steget med 1000, er antallet af passagerer i Billund Lufthavn steget med omkring en halv million, sagde Per Nyhus.

Det nye parkeringshus forventes at stå færdigt i slutningen af 2020.

Vejret gav også lidt udfordringer i forbindelse med første spadestik af det nye p-hus i Billund Lufthavn, da det var ikke muligt at sætte det planlagte telt op på grund af den kraftige vind. Viceborgmester Per Nyhus (DF) fik dog taget hul på byggeriet med første spadestik. Foto: Alex Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce