Annonce
Erhverv

Billund Lufthavn: Kun få passagerer i marts - formentlig det samme i april - vender det i maj?

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, forventer, at aktiviteten i lufthavnen går op igen fra maj. Arkivfoto: Martin Ravn
Nu har Billund Lufthavn haft mere end et år med kun en brøkdel af det normale passagertal. Håbet er, at det vender i maj, men det kræver en udmelding fra regeringen, lyder det i en pressemeddelelse.

Billund: I marts 2021 er der kun gået 13.585 passagerer igennem i terminalen i Billund Lufthavn. Det svarer til en nedgang på 94,5 procent i forhold til marts 2019. Det var i marts 2020, at coronakrisen for alvor begyndte, men alligevel var der for et år siden stadig en del flere passagerer. Antallet af passagerer i marts 2021 86,9 procent mindre end i marts 2020.

– Vi står som forventet igen med en måned med lav aktivitet. Det samme forventer vi i april. Derfra skulle aktiviteten gerne begynde at vende, men det afhænger af, hvornår regeringen kommer med en udmelding om, hvordan sommeren ser ud for rejsebranchen. Vi ved, at danskerne står på spring til at købe flybilletter og pakkerejser, men det hele afhænger af, hvornår der kommer klarhed over sommeren, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

– Vi noterer os, at der er bred politisk enighed om, at Danmark skal åbne helt op, når alle over 50 år er vaccineret. Det er vores forventning og forhåbning, at det ligeledes gælder danskernes mulighed for at rejse inden for Europa.

Den seneste besked fra udenrigsministeriet er, at politikerne regner med at komme med en udmelding om rejserestriktioner i den kommende tid inden 15. april. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har også tidligere talt om, at luftfarten skal åbnes op igen, men under hvilke forhold ved vi altså ikke.

Annonce

Stor fremgang i luftfragten

Mens lufthavnen har manglet passagerer, har den dog også i de seneste måneder meldt om godt gang i fragten. Marts er ingen undtagelse.

Den seneste måned har der været stor aktivitet med chartrede fragtfly. Ifølge pressemeddelelsen har der blandt andet været besøg af fem store jumbojets, B747, der har fløjet avlsgrise til Kina. Det betyder, at eksporten er vokset med  44 procent. Samtidig har de faste kurerfly også haft stor fremgang med flot vækst.


Vi står som forventet igen med en måned med lav aktivitet. Det samme forventer vi i april. Derfra skulle aktiviteten gerne begynde at vende.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn


Importen har også en fremgang på 13 procent, hvilket får den samlede fremgang på luftfragten i Billund Lufthavn til at lande på 34,9 procent. Det svarer til 1.927 tons.

Spørgsmålet er, om fragten kan holde niveauet på sigt. Fragtmængden blev i 2020 blandt andet holdt oppe af store mængder af værnemidler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sønderborg

Nature Energy: Vi har stoppet byggeriet øjeblikkeligt

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce