Annonce
Billund

Billund Lufthavn mærker optimismen: Flere passagerer og fire nye ruter til Østeuropa

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund møder flere og flere mennesker, når han bevæger sig rundt i lufthavnen. Han er optimistisk for fremtiden, og han ser frem til, at Wizz Air sidst på året forbinder Billund med en række nye destinationer i Østeuropa. Arkivfoto: Martin Ravn.
Der er stadig ikke samme aktivitet i Billund Lufthavn, som der var i 2019. Alligevel er der optimisme at spore. Antallet af rejsende er nemlig markant højere end på samme tidspunkt i 2020.

Billund: Selvom aktiviteten i Billund Lufthavn stadig er et godt stykke fra 2019-niveauet, er der optimisme og fremgang at spore. I løbet af august rejste 208.277 passagerer gennem lufthavnen, hvilket svarer til en fremgang på 143,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og selvom det er tilbagegang i forhold til 2019, bliver tallene læst positivt.

- Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser. Det har været en kamp under corona at tilpasse vagtplaner til aktiviteten, fordi den har været så uforudsigelig. Men nu begynder vi at få et overblik, og det bakker vores prognoser også op om, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

Der er store forventninger til, at også de kommende måneder kommer til at vise fremgang, så den trafikale situation inden for en overskuelig fremtid kan være på niveau med 2019.

Annonce

- Ferieaktiviteten har spredt sig godt ind i august, så det bliver spændende at se, hvordan de erhvervsrejsende kommer til at rejse. Men også her har vi gode forventninger, da SAS eksempelvis har genåbnet ruter til Stockholm og snart Oslo. Derudover indsætter KLM større fly og flere afgange, samtidig med at efterspørgslen stiger, siger Jan Hessellund.

Nye ruter til Østeuropa

I løbet af den forgangne måned er der blevet præsenteret ikke mindre end fire nye ruter ud af Billund Lufthavn. Om to måneder begynder Ryanair at flyve mellem Billund og Lissabon, mens Wizz Air fra december for alvor vil sørge for at forbinde Billund med Østeuropa.

20 nye ruter i 2021

  • Foreløbig er der åbnet eller planer om at åbne 20 nye ruter fra Billund Lufthavn.
  • Det drejer sig om ruter til Barcelona (Spanien), Venedig (Italien), Sevilla (Spanien), Tallinn (Estland), Gøteborg (Sverige), Sibiu (Rumænien), München (Tyskland), Wroclaw (Polen), Mallorca (Spanien), Malaga (Spanien), Chania (Grækenland), Zürich (Schweiz), Bruxelles (Belgien), Bologna (Italien), Gran Canaria (Spanien), Lissabon (Portugal), Tirana (Albanien), Sarajevo (Bosnien), Beograd (Serbien) og Skopje (Nordmakedonien).

Det bliver muligt at flyve direkte fra Billund til Beograd i Serbien, Sarajevo i Bosnien, Tirana i Albanien samt Skopje i Nordmakedonien to eller tre gange om ugen.

- Wizz Air spiller en stor rolle i at åbne for det central- og østeuropæiske marked og er med til at skabe en central korridor for vigtig arbejdskraft i Danmark. Derudover har det stor betydning for de herboende østeuropæere, der kan besøge og få besøg af venner og familie samtidig med, at Østeuropa er et yderst populært rejsemål for danskerne. Så Wizz Air åbner bestemt op for både erhvervslivet og turismen, siger Jan Hessellund.

Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Billund For abonnenter

21-årige Jonas modtog pris for at være ung leder: - Jeg har trænet alle hold - undtagen mit eget

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Annonce