Annonce
Sydjylland

Billund Lufthavn reagerer på bøde: Flere lærlinge på vej

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, har en forklaring på, at lærlingeoptaget var så lavt. Foto: André Thorup
I 2018 manglede Billund Lufthavn at oprette 19 praktikpladser. Det kostede 462.000 kroner i bøde.

Billund: For få praktikpladser i forhold til aftalen. Det koster, har Billund Lufthavn nu erfaret. 462.000 kroner lød bøden på, og det er den 11. største bøde nogen dansk virksomhed har modtaget for manglende oprettelse af praktikpladser, skriver netavisen Pio.

Bøden blev udskrevet, da Billund Lufthavn kun oprettede fem praktikpladser ud af de 24, som virksomheden ifølge Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag-ordning skulle have sørget for.

Administrerende direktør for Billund Lufthavn, Jan Hessellund, siger dog, at der var en god forklaring på, hvorfor lufthavnen langtfra nåede måltallet for praktikpladser i 2018:

- Billund Lufthavn står selv for håndteringen af bagage og check-in, og vi driver også selv butikkerne i lufthavnen. En del af vores ansatte er oprindeligt faglærte, som nu udfører ufaglært arbejde. Måltallet for praktikpladser er fastsat efter, hvad folk oprindeligt er uddannet til. Men vi kan jo ikke oprette praktikpladser inden for de ufaglærte områder. Derfor er vores måltal uforholdsvis højt, siger han.

Annonce

Nye praktikpladser på vej

Billund Lufthavn har dog lært lektien, og derfor bliver der i år oprettet flere praktikpladser til elever, der tager den nye lufthavnsoperatør-uddannelse på TEC Hvidovre eller på EUC Lillebælt i Fredericia.

- Det her burde være sket tidligere, men jeg er super glad for, at vi nu er klar til at påtage os vores del af den samfundsopgave det er at uddanne lærlinge, siger fællestillidsmand Henrik Puggaard til piopio.dk.

En uddannelse som transportarbejder i lufthavne tager to år – inklusive grundforløb. Ovenpå kan lægges speciale i for eksempel brand og redning, transport-loading, transport-sortering, afisning og airport service. Den fulde uddannelse som lufthavnsoperatør – inklusive speciale og praktik – tager tre et halvt år.

Hvor mange praktikpladser der tilbydes i Billund Lufthavn er endnu ikke fastlagt, men ambitionen er at starte med en håndfuld og så løbende tage flere ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce