Annonce
Billund

Billund Lufthavn sender næsten 500 ansatte hjem

Billund Lufthavn tilpasser sig de nye corona-tider. PR-foto: Billund Lufthavn
Der er mange aflyste fly, der er få passagerer på flyene, og derfor har Billund Lufthavn sendt 498 medarbejdere ud af 1100 ansatte hjem på lønkompensation.

Billund: Tæt på halvdelen af de ansatte i Billund Lufthavn er blevet sendt hjem.

Det er sket efter, at coronavirusset har fået fat på og efterladt Danmarks anden største lufthavn med en lang række aflyste fly og meget få passagerer på flyene ud af Danmark.

Samlet set har Billund Lufthavn sendt 498 medarbejdere ud af 1100 ansatte hjem via den lønkompensationsordning, som regeringen har givet mulighed for. Det er for eksempel i afdelinger som check-in skrankerne, security, bagagesorteringen, butikkerne og restauranterne, at der er blevet sendt medarbejdere hjem.

– En stor del af medarbejderne i lufthavnen arbejder med at servicere passagererne, deres bagage eller flyene. Den slags opgaver er af åbenlyse årsager betydeligt nedsat. Vi beholder dog fortsat personale på posterne, så vi kan håndtere de få fly, der fortsat kommer og specielt også de passagerer, der fortsat ankommer til lufthavnen, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

I uge 11 var antallet af passagerer i Billund Lufthavn kun 47 procent af, hvad det var i samme uge sidste år.

Annonce

Opbakning fra medarbejderne

De hjemsendte medarbejdere vil fremover få 75 procent af deres løn betalt af staten. Billund Lufthavn betaler de 25 procent, mens medarbejderne selv skal afgive en uges ferie.

– Jeg oplever en stor velvilje og opbakning blandt personalet til at passe på lufthavnen. Så vi er meget glade for hjælpepakken med lønkompensation, så vi kan holde på vore faste medarbejdere, men samtidig sende dem hjem med fuld løn, tilføjer Jan Hessellund i pressemeddelelsen.

Annonce

Normal luftfragt

Alt er stadig normalt på luftfragten, oplyser lufthavnen.

De omkring 130 ansatte i Cargo Center Billund arbejder forsat med at servicere de 42 cargofly, der ugentlig flyver lidt over 400 tons varer ind og ud af lufthavnen.

– Det er dejligt at se, vi kan bevare driftssikkerheden og dermed være med til at styrke forsyningen af varer mellem Danmark og resten af verden, siger Jan Hessellund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce