Annonce
Billund

Billund Lufthavn var flyvende i november

239.578 rejsende var igennem Billund Lufthavn i november. Det svarer til en vækst på 11 procent i forhold til november 2018. Arkivfoto: JFM
Direktør Jan Hessellund er godt tilfreds med den afvigte måned. Tallene for november var på flere punkter nemlig bedre end sidste år.
Annonce

Billund: Det går godt i Billund Lufthavn.

Forventningerne til årets sidste efterårsmåned var store, men ikke større, end væksten alligevel oversteg forventningerne. Således var 239.578 rejsende igennem lufthavnen i november, hvilket svarer til en vækst på 11 procent i forhold til november 2018. Det er ikke mindst Ryanairs rute til Dublin, der har gjort det, plus at danskerne i det hele taget har villet væk fra regnvejret og det våde danske efterår.

- Der er ingen tvivl om, at det grå, danske vejr får danskerne til at rejse syd på, hvilket vores vækst på ferierejsende er et tydeligt tegn på. Vi kan også se, at væksten blandt andet er båret af Norwegians to nye solruter til Gran Canaria og Malaga, siger Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund i en pressemeddelelse.

Annonce

Gynger og karruseller

Billund Lufthavn har megen trafik ud til større netværkslufthavne som for eksempel Amsterdam, Frankfurt og Istanbul, hvorfra man kan komme længere ud i den store verden. Det får ifølge pressemeddelelsen lufthavnsdirektør Jan Hessellund til at konkludere, at Billund Lufthavn spiller en stor rolle ikke mindst i den europæiske sammenhængskraft.

Til gengæld er der ikke importen, der får tallene i plus. Den er nemlig faldet med 218 ton fra 2018 til 2019 gennem Billund Lufthavn. Heldigvis er eksportflyvningerne steget med 533 ton i den tilsvarende periode, så man alligevel lander på plussiden.

- Vi håber selvfølgelig, at vi snart kan se til vejs ende for importens udfordringer, men vi glæder os over, at Billund Lufthavn er placeret midt i Danmarks fabrik og derfor er så stærke på eksporten. Det betyder, at vi fortsat er i plus for år til dato, siger Jan Hessellund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce