Annonce
Haderslev

Billund og grænsehandel trak norsk familie til Haderslev

Den norske familie her er taget hjem, når sommerhusbelægningen i de næste to uger topper, men så er huset i baggrunden overtaget af nye lejere. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Norske Leif Guttormsen er blandt de turister, som tilbringer sommerferien i Haderslev Kommune. Blandt andet ønsket om at være tæt på Billund spillede ind, ligesom familien også har været over grænsen til Tyskland for at handle.

Kelstrup Strand: Der holder en tysker, der holder en dansker, og der holder en nordmand.

Sommerhusområdet ved Kelstrup Strand er fyldt med turister fra ind- og udland, og de er alle blandt de mange gæster, som betyder, at stort set alle sommerhuse i kommunen er revet væk.

Ja i de to kommende uger, 29 og 30, er samtlige sommerhuse gennem hjemmesiden Campaya.dk faktisk reserveret.

En af dem, som har indtastet en adresse i Haderslev Kommune på GPS'en som årets feriedestination, er Leif Guttormsen fra Norge.

Godt nok står der Gran Canaria på den kasket, han bærer på hovedet, men i år har han taget familien med til et sommerhus i Kelstrup Strand.

- Jeg synes, at området er vældig fint. Vi ville gerne være tæt på Billund, så vi kunne køre derop i et par dage, så det har vi gjort. Og så har vi været i Tyskland for at handle, siger han og peger på en stabel rammer uden dansk pant i sommerhusets entré.

Annonce

- Jeg er alligevel ikke alt for begejstret for varmen, men vi har været lidt uheldige i denne uge. Normalt er vejret jo også bedre i Danmark.

Leif Guttormsen, norsk turist i Haderslev

Uheldig med vejret

Solen og en blå plet på himlen lod sig akkurat ane i sommerhusområdet, men ellers var vejret fredag mest gråt.

- Jeg er alligevel ikke alt for begejstret for varmen, men vi har været lidt uheldige i denne uge. Normalt er vejret jo også bedre i Danmark, siger Leif Guttormsen.

Lørdag kører familien hjem efter en uge i det sønderjyske. Herned sejlede de fra Oslo til Frederikshavn, mens hele hjemturen bliver tilbagelagt i bil. Først kører de via København og Malmø til Göteborg, hvor natten til søndag tilbringes. Og søndag går turen så resten af vejen hjem til det vestlige Norge. En tur på cirka ti timer.

Om Leif Guttormsen og resten af familien vender tilbage til Haderslev Kommune næste sommer, vil tiden vise. Danmark har i hvert fald ikke skræmt ham væk, for han har tidligere holdt ferie i Aalborg, København, Aarhus og Kolding.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce