Annonce
forside

Billund Ponytravklub står for DM i weekenden

Der bliver kørt ponytrav-DM lørdag i Billund. Arkivfoto: Keld Stampe

Ponytravsportens største arrangement løber lørdag af stablen: DM i ponytrav. 115 ponyer samt 90 børn og unge i alderen 8-25 år er med.

Billund: Der kommer til at blive kørt til den på travbanen i Billund lørdag den 4. august. Her holdes DM i ponytrav, hvor ikke mindre end 90 børn og unge fra landet over dyster om mesterskabstitler.

Et større mandskab er på plads for at kunne afvikle løbene, blandt andet speakere, interviewer, fotografer, dommere, samt chauffør til startvogn og vandvogn, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Hestevæddeløb.

- Det er uden sidestykke det største arrangement, som Billund Ponytravklub afholder, og det betyder utrolig meget for børnene. Det er superengagerede unge mennesker, der er opsatte på at dyste om DM-titlerne, fortæller Birgitte Germann Johansen, formand i Billund Ponytravklub, i pressemeddelelsen.

- For folk, der ikke kender meget til ponyvæddeløb, er det en oplagt mulighed at komme ud på travbanen og se, hvad sporten går ud på. Her oplever man stemningen og atmosfæren omkring væddeløb, men i børnehøjde. Og kan komme med i staldene og se hvordan, at det hele foregår, tilføjer hun.

I seks ud af landets ti ponyklubber er der en travskole, heriblandt i Billund, hvor det fungerer lidt ligesom at gå til ridning. Her kan man låne en pony og deltage i undervisning og på sigt tage en licens, så man kan deltage i løb.

- Faktisk har fem børn taget ponylicens i år, og det er længe siden, at vi har haft så stor tilgang over et halvt år, og er nu 21 medlemmer i Billund, siger Birgitte Germann Johansen i pressemeddelelsen.

DM-dagen indledes med fælles morgenmad, indmarch, mens løbene afvikles mellem kl. 12-18.30. En DM-fest afrunder dagen, hvor hele 180 mennesker er tilmeldt spisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce