Annonce
Billund

Billund-ryttere i top ved mesterskab

Caroline Konstmann blev Sydjyske Mester for individuel i dressur for junior. Pressebillede
To mesterskabstitler til Billund Sportsrideklubs medlemmer.

Billund: I de seneste uger har der været afviklet flere mesterskabsklasser indenfor både dressur og spring, hvor flere af Billund Sportsrideklubs konkurrenceryttere har lagt sig i front.

Weekenden 17.-18. august blev det årlige Sydjyske mesterskab for individuel i dressur afviklet i Guldager Rideklub ved Esbjerg.

Mesterskabet blev afviklet over to dage med en indledende kvalifikation og en efterfølgende finale. Der var to ryttere fra Billund Sportsrideklub til start, som overlegne lagde sig i top.

Vinderen af lørdagens kvalifikation blev beriderelev Nathalie Frank-Jensen med sin hest Ferrari Á G. med 70 procent mens Caroline Konstmann med sin hest Simona Hit blev toer med 69,8 procent - kvalifikationen blev afviklet i sværhedsgraden LA2.

Nervepirrende blev til det søndagens finale, hvor de to Billund-ryttere igen lagde sig suverænt i front. I et tæt løb endte Caroline Konstmann som året 2019 Sydjyske Mester for individuel i dressur for junior med 69,7 procent, og Nathalie Frank-Jensen blev toer med 69,2 procent.

Weekenden 22.-25. august blev det store årlige auguststævne holdt på Vilhelmsborg ved Aarhus. Ved stævnet var Billund Sportsrideklub godt repræsenteret. Beriderelev Nanna Josephine Grovn med hesten AB’s Quick and Careful deltog i DM for beriderelev i springning.

Nanna Josephine Grovn blev placeret som nr. to i kvalifikationen med en flot nulrunde og stilkarakteren 8,2. I finalen red hun sig en suveræn nulrunde i flot stil med en karakter på 8,6 og blev samlet den nye Danske Mester for beriderelever 2019.

Hesten, som Nanna vandt mesterskabet på, er ejet og avlet af sin læremester Allan Blomgreen ved Billund Sportsrideklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hård vind væltede både bil og knallert

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce