Annonce
Billund

Billund skal have et parkeringshus - men hvor?

Billund får behov for et nyt parkeringshus. Nu sætter kommunen en undersøgelse i gang for at finde frem til, hvor det kan ligge. Arkivfoto.
Med tiden vil Billund få brug for et offentligt parkeringshus. Men hvor skal sådan et p-hus ligge? Det har Billund Kommune nu sat sig for at finde ud af.
Annonce

Billund: Der bliver i fremtiden behov for flere parkeringspladser i Billunds bymidte. Behovet ser ud til at blive så stort, at Billund Kommune gerne ser et parkeringshus etableret i byen.

Kommunen har derfor besluttet at sætte gang i en undersøgelse, som skal munde ud i forslag til, hvor i Billund et parkeringshus kan placeres. Det skal være et sted, der ikke er for langt fra bymidten.

- Vi er meget spændt på, hvad de finder ud af. Vi ved, at der inden længe kommer et behov, for vi kan se, at der kommer flere og flere mennesker og biler til Billund, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Vi ved, at der inden længe kommer et behov, for vi kan se, at der kommer flere og flere mennesker og biler til Billund.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Annonce

Hvor kan det ligge?

Lego ejer i forvejen et parkeringshus på Højmarksvej, mens der i området mellem Højmarksvej og Nordmarksvej er skudt et p-hus med plads til knap 2000 biler op. Disse parkeringshuse er dog kun for Legos medarbejdere. I området mellem Hovedgaden og Ole Kirks Vej er der et offentligt parkeringshus, og Per Nyhus har svært ved at komme med et bud på, hvor endnu et p-hus kan ligge.

- Umiddelbart synes jeg ikke, at der er noget sted, der ligger til højrebenet, men jeg har heller ikke været rundt og kigge nærmere på det. Vi må se, hvad de finder ud af, siger Per Nyhus, som ikke vil bryde sig om, hvis et p-hus ikke passer ind i bybilledet.

- På et tidspunkt var der snak om, at der kunne ligge et p-hus ved Billund Centret, men det synes jeg ikke virker helt oplagt. Det vil skæmme området lidt, siger han.

Annonce

Kan blive privat

Selvom det er Billund Kommune, der laver en undersøgelse af og kommer med et bud på, hvor et kommende parkeringshus kan ligge, er det ikke ensbetydende med, at kommunen selv vil bygge og drive det. Det kan meget vel blive en privat virksomhed, som vil tage opgaven.

- Jeg ved godt, at vi er i Jylland, hvor vi ikke gider betale for at parkere, men i en by som Billund, hvor der kommer så mange mennesker, må der være økonomi i at drive et p-hus for en privat, vurderer Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce