Annonce
Billund

Billund: Tæt program på bibliotekerne i uge 42

Der er forestilling med Det Flyvende Kuffertcirkus i Billund og Grindsted i efterårsferien. Pressefoto

Billund: Skolernes efterårsferie nærmer sig, og traditionen tro er der mange aktiviteter for børn på Billund Bibliotekerne.

Du kan bygge skøre maskiner i Lego i Magion Biblioteket mandag 14. oktober klokken 10-12, på Vorbasse Bibliotek tirsdag 15. oktober klokken 10-12 og på Sdr. Omme Bibliotek onsdag 16. oktober klokken 10-12.

På Billund Bibliotek kan du bygge flyvende objekter af genbrugsmaterialer torsdag 17. oktober klokken 10-12.

Du skal være mindst ni år, for at kunne være med til at bygge skøre maskiner og flyvende objekter, men hele familien er velkommen til Det Flyvende Kuffertcirkus på enten Billund Bibliotek tirsdag 15. oktober klokken 10-10.45 eller i Magion Biblioteket samme dag klokken 13-13.45.

Det Flyvende Kuffertcirkus er en forestilling med jonglering, balance, cykling på ethjulede cykler og lidt magi.

Hvis du vil være med til at bygge skøre maskiner og flyvende objekter, skal du bestille en gratis billet via bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce