Annonce
Billund

Billund: Tæt program på bibliotekerne i uge 42

Der er forestilling med Det Flyvende Kuffertcirkus i Billund og Grindsted i efterårsferien. Pressefoto

Billund: Skolernes efterårsferie nærmer sig, og traditionen tro er der mange aktiviteter for børn på Billund Bibliotekerne.

Du kan bygge skøre maskiner i Lego i Magion Biblioteket mandag 14. oktober klokken 10-12, på Vorbasse Bibliotek tirsdag 15. oktober klokken 10-12 og på Sdr. Omme Bibliotek onsdag 16. oktober klokken 10-12.

På Billund Bibliotek kan du bygge flyvende objekter af genbrugsmaterialer torsdag 17. oktober klokken 10-12.

Du skal være mindst ni år, for at kunne være med til at bygge skøre maskiner og flyvende objekter, men hele familien er velkommen til Det Flyvende Kuffertcirkus på enten Billund Bibliotek tirsdag 15. oktober klokken 10-10.45 eller i Magion Biblioteket samme dag klokken 13-13.45.

Det Flyvende Kuffertcirkus er en forestilling med jonglering, balance, cykling på ethjulede cykler og lidt magi.

Hvis du vil være med til at bygge skøre maskiner og flyvende objekter, skal du bestille en gratis billet via bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce