Annonce
Billund

Billund taber til Assens på grund af kriminalitet

Ejendomsforeningen Danmark har foretaget en undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed. Her er Billund Kommune nr. 2 i år. Arkivfoto: Christer Holte

Det er i den årlige undersøgelse om kommunernes ejendomsvenlighed, at Assens tager førstepladsen i år. Den havde Billund ellers sidste år.

Annonce

Billund: Ejendomsforeningen Danmark har foretaget en undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed. Her vurderes kommunerne ud fra parametrene dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud) per 100.000 bygningskvadratmeter.

Her kom Billund Kommune i år ind på andenpladsen. Sidste år var man ellers nummer et, men i år må man se sig slået af Assens Kommune, der klarer sig bedre på det sidste punkt om ejendomsforbrydelser.

Det skriver Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

Borgmester i Billund Kommune Ib Kristensen (V) er imidlertid også glad for andenpladsen.

- I Billund Kommune er det en politisk prioritet og målsætning, at vi er erhvervsvenlige og dermed også ejendomsvenlige. Med placeringer som nummer 1, 2, 1 og nu igen 2 i Ejendomsforeningens Danmarks undersøgelse de sidste fire år, må vi vel sige, at vi lever op til vores målsætninger, ligesom vi i øvrigt gør, når Dansk Industri og Dansk Byggeri måler på erhvervsvenlighed, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Annonce

Hellere lille og vågen...

Generelt får de små kommuner bedre rating end de største kommuner i undersøgelsen.

- Kommunerne omkring de større byer har en geografisk fordel, som let kan blive en sovepude, når det kommer til at tiltrække virksomheder, arbejdspladser og nye borgere. I vores undersøgelse kan man se, at især de mindre byer har forstået, at færre gebyrer, hurtigere sagsbehandling og lavere ejendomsskatter er med til at skabe arbejdspladser og økonomisk vækst, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce