Annonce
Billund

Billund vandt fjerde sejr på stribe

Nicolai Petersen, liggende, scorer her det udlignende mål for Billund.

Et ganske talstærkt publikum på Billund Stadion så fredag aften hjemmeholdet sikre sig den fjerde turneringssejr af fire mulige. Men puha hvor holdt det hårdt.

Billund: Det blev til endnu en sejr til Billund IF´s serie 3 herrer, da holdet fredag aften tog imod Ansager på Billund Stadion. Kampens resultat blev 2-1 til hjemmeholdet, efter at Ansager havde været været i front 1-0 ved pausen.

Nogen køn fodboldkampe blev det aldrig. Dertil ville gæsterne ganske enkelt for lidt. Og sejren burde da også have været væsentlig større, for Billund producerede i perioder chancer på samlebånd, uden at det førte til noget. Skarpheden manglede simpelthen.

- Alene i 1. halvleg har vi vel fire 100 proent chancer, vi ikke scorer på, og når vi samtidig tillader Ansager at komme foran på den ene af de to chancer de har i hele kampen, ja så gør vi det svært for os selv, sagde Billund træner Peter Johansen efter kampen.

Men målene kom omsider. l det 51. minut blev det 1-1 og et kvarters tid senere blev det 2-1. Og så lignede det, at de blås normalt velsmurte målmaskine omsider var kommet i gang. Men, men men. Det blev ikke til flere scoringer, selv om det ofte var lige ved og næsten.

- Alt andet end en sejr ville da også have været tyveri. Vi var klart det bedste hold, men vi må også anerkende, at Ansager fightede for deres chance. Det skal de have. Men vi fik de 3 point, og det er trods alt det vigtigste, lød det fra Peter Johansen.

Billunds målscorere var Nicolai Petersen og Kenni Christensen.

Et ganske talstærkt publikum pegede iøvrigt på sidstnævnte som kampens spiller.

Billunds Jepe Eriksen var en evig lufttrussel for Ansager, men ind ville bolden ganske enkelt ikke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

CORONAVIRUS

Liveblog: Mere end 7000 meldte sig ledige første dag i april - og Mette F. inviterer kulturlivet til en snak

Annonce