Annonce
Billund

Billunds bymidte får nye regler for parkering

Her på Ole Kirks Vej vil der ifølge de nye p-regler blive parkeringsforbud i vejens ene side. Arkivfoto
De omdiskuterede parkeringszoner i Billund bliver droppet. I stedet bliver der lavet tidsbegrænset parkering på en række steder i bymidten.

Billund: I nærmeste fremtid vil begrebet parkeringszone ikke længere være aktuelt i Billund. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet at vende tommelfingeren i vejret til det forslag, der er blevet fremlagt om fremtidens parkeringsregler i Billund.

De nye og reviderede regler betyder blandt andet, at de parkeringszoner, som har været gældende i de seneste par år, bliver droppet.

- De mange udenlandske gæster, der kommer til Billund og kører ind i en parkeringszone, husker ikke, at de har passeret zonen, og så parkerer de, fordi der ikke står noget ved den pågældende vej. Nu skal der skiltes individuelt ved den enkelte vej, fortæller Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget, om årsagen til at droppe p-zonerne.

Annonce

Her bliver der p-begrænsning

Konsekvenserne af de nye parkeringsregler bliver

:

- P-zonerne skal droppes.

- I midtbyen vil det mellem klokken 9 og 18 alle ugens dage være tilladt at parkere i en eller to timer.

- Ved Billund Centret og ved TimeOut pølsevognen vil der være tidsbegrænsning på to timer mellem klokken 9 og 18 på hverdage.

- På Ole Kirks Vej vil der være parkeringsforbud på den ene side, mens det på den modsatte side kun er tilladt at parkere i en time mellem 9 og 18 på hverdage.

- På Systemvej skal det alle dage mellem 9 og 18 være forbudt at parkere.

Rod på Ole Kirks Vej

Der vil stadig være en række restriktioner i forhold til at parkere bilen på gaden i Billunds bymidte. Men fremover vil det på de enkelte steder fremgå af skiltningen, hvor lang tid det er tilladt at parkere. På Systemvej vil det ikke være tilladt at parkere, mens reglerne vil sørge for, at mindst den ene side af Ole Kirks Vej vil være fri, så trafikken kan passere.

Præcis Ole Kirks Vej har nemlig givet anledning til udfordringer, når det kommer til parkering.

- Vi har hen over sommeren fået henvendelser fra beboere på Ole Kirks Vej, hvor det nogle gange sander fuldstændig til. Der parkerer folk som i det vilde vesten, siger Per Nyhus.

Træder hurtigt i kraft

Til gengæld skal bilen kunne parkeres i to timer ved Billund Centret, ved pølsevognen på Gammelbro samt på Byens Plads og foran Den Jyske Sparekasse.

De nye regler vil efter al sandsynlighed bliver sat i kraft inden for den nærmeste fremtid.

- Jeg går ud fra, at det er noget, der bliver sat i gang hurtigst muligt. Hvis skiltene ikke er på lager, kan de komme ret hurtigt, så det behøver ikke tage ret lang tid, siger Per Nyhus.

Efter klokken 18 vil der blive fri parkering, mens der nogle steder også vil være fri parkering i weekenderne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce