Annonce
Billund

Billunds fodgængerfelter kan blive fyldt med farver

Fodgængerfeltet ved Hans Jensensvej er det første, der efter planen skal blive mere børnevenligt.
Billund Kommune vil gå i dialog med politiet om muligheden for at gøre Billunds fodgængerfelter mere børnevenlige.

Billund: Fremtiden kan måske byde på mere børnevenlige fodgængerfelter i Billund. Politikerne har sat gang i en proces, der måske kan ende ud med, at byens fodgængerfelter vil være mere børnevenlige end de klassiske ensfarvede fodgængerfelter, der findes i både Billund og alle andre byer.

- Det skal være mere børneminded, men det må ikke være på bekostning af sikkerheden, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Kan blive udbredt

Det er fodgængerfeltet, som forbinder Butikstorvet med Billund Centret, der som det første vil blive gjort farverigt og børnevenligt. Men efter planen vil det ikke blive det sidste

.

I Billund er der cirka 10 øvrige fodgængerfelter, som gerne skulle komme til at se ud på samme måde.

Begynder ved Hans Jensensvej

Det er endnu ikke defineret, hvordan de kommende, børnevenlige fodgængerfelter skal se ud. Blot er det planlagt, at det første fodgængerfelt, der skal ses efter i sømmene, er på Hans Jensensvej, Det skyldes i al sin enkelthed, at denne vej i forvejen er spærret omkring fodgængerfeltet på grund af en større renovering, og at dette fodgængerfelt i høj grad er med til at binde det nye Butikstorvet sammen med Billund Centret.

Det eneste, der ligger fast, er, at det skal være børnevenligt.

- Vi vil gerne prøve at se, om vi kan finde ud af noget i den retning. Så må vi se, hvor langt vi kan komme med politiet, for det er i sidste ende dem, der godkender den slags, siger Per Nyhus.

Har tidligere fået nej

Om ordensmagten vil acceptere en mere farverig form for fodgængerfelter, er uvist. Faktisk har et lignende forslag tidligere været på tale, men ved den lejlighed blev planerne ikke ført ud i livet.

- Da vi i sin tid etablerede Capital of Children, var der nogle, der spurgte, om vi kunne prøve at lave et fodgængerfelt i farver, så man kunne se, at man var i børnenes hovedstad, når man gik over et fodgængerfelt i Billund. Det ville politiet overhovedet ikke acceptere eller se nærmere på, siger Per Nyhus, der tror og håber, at tiderne har ændret sig.

Ifølge tidsplanen vil der blive lavet en idéudkast allerede før sommerferien, og hvis alt går vel, kan det alternative fodgængerfelt være en realitet allerede i slutningen af i år eller i begyndelsen af næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Annonce