Annonce
Billund

Billunds fodgængerfelter kan blive fyldt med farver

Fodgængerfeltet ved Hans Jensensvej er det første, der efter planen skal blive mere børnevenligt.
Billund Kommune vil gå i dialog med politiet om muligheden for at gøre Billunds fodgængerfelter mere børnevenlige.
Annonce

Billund: Fremtiden kan måske byde på mere børnevenlige fodgængerfelter i Billund. Politikerne har sat gang i en proces, der måske kan ende ud med, at byens fodgængerfelter vil være mere børnevenlige end de klassiske ensfarvede fodgængerfelter, der findes i både Billund og alle andre byer.

- Det skal være mere børneminded, men det må ikke være på bekostning af sikkerheden, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Kan blive udbredt

Det er fodgængerfeltet, som forbinder Butikstorvet med Billund Centret, der som det første vil blive gjort farverigt og børnevenligt. Men efter planen vil det ikke blive det sidste

.

I Billund er der cirka 10 øvrige fodgængerfelter, som gerne skulle komme til at se ud på samme måde.

Annonce

Begynder ved Hans Jensensvej

Det er endnu ikke defineret, hvordan de kommende, børnevenlige fodgængerfelter skal se ud. Blot er det planlagt, at det første fodgængerfelt, der skal ses efter i sømmene, er på Hans Jensensvej, Det skyldes i al sin enkelthed, at denne vej i forvejen er spærret omkring fodgængerfeltet på grund af en større renovering, og at dette fodgængerfelt i høj grad er med til at binde det nye Butikstorvet sammen med Billund Centret.

Det eneste, der ligger fast, er, at det skal være børnevenligt.

- Vi vil gerne prøve at se, om vi kan finde ud af noget i den retning. Så må vi se, hvor langt vi kan komme med politiet, for det er i sidste ende dem, der godkender den slags, siger Per Nyhus.

Annonce

Har tidligere fået nej

Om ordensmagten vil acceptere en mere farverig form for fodgængerfelter, er uvist. Faktisk har et lignende forslag tidligere været på tale, men ved den lejlighed blev planerne ikke ført ud i livet.

- Da vi i sin tid etablerede Capital of Children, var der nogle, der spurgte, om vi kunne prøve at lave et fodgængerfelt i farver, så man kunne se, at man var i børnenes hovedstad, når man gik over et fodgængerfelt i Billund. Det ville politiet overhovedet ikke acceptere eller se nærmere på, siger Per Nyhus, der tror og håber, at tiderne har ændret sig.

Ifølge tidsplanen vil der blive lavet en idéudkast allerede før sommerferien, og hvis alt går vel, kan det alternative fodgængerfelt være en realitet allerede i slutningen af i år eller i begyndelsen af næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce