Annonce
Billund

Billunds nye sushi-restaurant åbner sidst i oktober

Zenghui Lin driver i forvejen Atami Sushi i både Kolding og Vejle. Nu kaster han sig over Billund. Han vurderer, at han i hvert fald i det første år vil have sin daglige gang i Billund. Foto: Martin Ravn
Der vil være sushi og kinesisk buffet på menuen i Billunds kommende restaurant på Butikstorvet. Indehaver Zenghui Lin er ved at gøre lokalerne i stand, og hvis alt går vel, bliver dørene slået op i slutningen af næste måned.

Billund: I løbet af kort tid vil Billund have endnu et spisested, når Zenghui Lin begynder at lange sushi over disken i sin nye restaurant på Butikstorvet.

- Planen er at åbne i slutningen af oktober. Vi har ikke nogen præcis dato endnu, men det skulle gerne blive i slutningen af næste måned, fortæller Zenghui Lin, som kommer til at stå i spidsen for byens nye restaurant.

Zenghui Lin driver i forvejen Atami Sushi i både Kolding og Vejle, og nu kaster den 36-årige kineser sig ud i sit tredje restauranteventyr på dansk grund, når Billund bliver føjet til rækken. Her får Zenghui Lin masser af plads at boltre sig på, når hele stueetagen i den bygning, hvor Beth Baun tidligere hørte hjemme, snart er færdig.

Zenghui Lin vurderer, at der vil kunne være mellem 130 og 150 gæster i hans restaurant.

Annonce

Forvandling på Butikstorvet

En større forvandling er i disse år ved at ske på Butikstorvet i Billund. Om halvandet år er en helt ny bydel skudt op. Her bliver der bygget 4500 kvadratmeter til butikker og kontorer, mens der i de forskellige komplekser vil blive lavet to lejligheder på mellem 95 og 160 kvadratmeter.

Alternativ til pizzaen

Håndværkerne har stadig travlt med at gøre lokalerne i stand i den nybyggede ejendom, der med sin placering lige mellem Lego House og bamsemuseet dårligt kan undgå at tiltrække turisternes opmærksomhed. Netop turisterne er da også årsagen til, at Zenghui Lin har valgt Billund som det næste sted at starte et madeventyr.

- Vi ved, at der kommer mange turister til Billund hvert år, og her er ikke så mange forskellige restauranter. Det er mest italienske restauranter med pizza og pasta, der er mulighed for at få. Derfor vil jeg gerne prøve at lave noget andet mad, siger Zenghui Lin, der i restauranten i Billund vil køre efter det samme koncept, som han har succes med i både Kolding og Vejle. Et koncept, hvor den ønskede sushi bestilles ved bordet via en tablet, men modsat Kolding og Vejle får Billund også en buffet.

- Her vil være en kinesisk buffet og sushi. Der vil være mulighed for at få all you can eat, siger han.

Kom som studerende

At Zenghui Lin skulle havne som restaurantejer i Jylland er noget af en tilfældighed.

- Jeg kom hertil for at studere, og det var begyndelsen på det hele. Det var her, jeg fandt ud af, at jeg godt kunne lide at være i Danmark, siger Zenghui Lin, som derfor besluttede at flytte permanent til Danmark, hvor han nu har boet i 10 år.

For at klare sig i det danske samfund var det selvsagt nødvendigt med et job, og det blev altså restaurationsbranchen, han kastede sig over.

- Jeg kan lide at arbejde i et køkken og lave god sushi til folk. Derfor besluttede jeg at åbne en restaurant, siger Zenghui Lin.

Zenghui Lin, der privat bor i Odense, vurderer, at han i hvert fald i det første år vil have sin daglige gang i restauranten i Billund. Herefter vil han efter al sandsynlighed pendle mellem sine tre spisesteder.

Meget mangler endnu at blive gjort i stand i de lokaler, der i løbet af et par måneder er en restaurant med plads til 130-150 spisende gæster. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce