Annonce
Billund

Billundskolen får en skoleskov: Planter 7.000 træer

Billund får sig en ny skoleskov. Arkivfoto: Michael Bager
Naturen rykker tættere på eleverne på BillundSkolen, når de til november får en skoleskov til brug i undervisningen.
Annonce

Billund: 7.000 træer.

Så mange skal der plantes den 5. november, som en del af BillundSkolens nye skoleskov.

Det er organisationen "Plant et Træ" og virksomheden Postevand, der er gået sammen med BillundSkolen og Billund Kommune om at plante skoleskoven.

Plant et Træ arbejder for at øge kendskabet til træerne og skabe størrelse forståelse for deres vilkår og vækst, mens Postevand er en virksomhed, der arbejder for at beskytte grundvandet, blandt andet ved at sælge postevand på karton som alternativ til vand på flaske.

Ifølge skoleleder Lars Aagaard Nielsen var det i første omgang en enkelt lærer, som fik idéen til at plante træer til sin egen klasse, men idéen voksede, og nu bliver det til en hel skov til glæde for hele skolen.

- Jeg synes, det var en fantastisk idé.  Det er godt for børnene at være en del af naturen, og eleverne skal fremadrettet passe skoven, som også kan bruges i natur- og tekniktimerne, siger Lars Aagaard Nielsen.

Hvis alt i disse coronatider går som planlagt, bliver skoven plantet ved et større arrangement den 5. november. Her vil blandt andet borgmester Ib Kristensen (V) indvie skoven ved at plante det ’officielle’ skoleskovstræ tæt ved skolen – et kastanjetræ med spiselige kastanjer.

Det er ikke første gang, Billund får en skoleskov. Tilbage i 1997 blev den første skov indviet - omtrent der hvor Lalandia ligger i dag.

Annonce

Syd for skolen

Det bliver ikke kun borgmesteren, som får jord under neglene. De mindste til de ældste skoleelever skal også hjælpe til med at plante træerne.

- På grund af restriktionerne i forhold til at mindske risikoen for smitte kommer eleverne op ad flere omgange for at plante, siger Lars Aagaard Nielsen.

Træer er med til at beskytte grundvandet, og derfor vil Billund Vand i samme anledning som træerne plantes lave en udstilling om grundvandet, som eleverne også skal forbi.


Vi har modtaget over 100 forslag til, hvad den kommende skov kan indeholde

Lars Aagaard Nielsen, skoleleder


Ifølge skolelederen vil skoven blive placeret syd for Billund Skolen mod spejderhytten Kærhuset, og det bliver en god blanding af forskellige arter.

Hvordan skoven skal etableres og indrettes, er fortsat hemmeligt. Skolen har netop afsluttet en konkurrence, hvor eleverne kunne sende deres designforslag ind.

- Vi har modtaget over 100 forslag til, hvad den kommende skov kan indeholde. Nogle forslag var tegnet, andre var bygget i lego, fortæller Lars Aagaard Nielsen.

Vinderen offentliggøres først til arrangementet i november.

Skoleskov ved BillundSkolen

Plantes den 5. november.

Skal ligge syd for BillundSkolen.

Består af 7.000 træer.

Skoven er blevet til gennem et samarbejde mellem organisationen Plant et Træ, virksomheden Postevand, Billund Kommune og BillundSkolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce