Annonce
Vejen

Bilmodellerne stjal billedet på catwalken

Lørdag bød Handelsbyen Vejen på et stort bil- og motorshow. Her er det Arne Peters, Vejen, der ankommer flot kørende på en Harley Davidson Springer Soft Trail, V2. Foto: Søren Dippel
Vejen Handelsstandsforenings bil- og motorshow i Vejen lørdag stjal gadebilledet i Nørregade og på Rådhuspladsen.

Vejen: Lørdag havde Vejen Handelsstandsforening inviteret byens fem autoforhandlere til at vise modellerne frem, og det med Nørregade som en slags catwalk.

- Vi kalder det for et bil- og motorshow, og i år ser sjette gang i træk, vi holder showet, siger city-manager Flemming Simested.

Og vejret var med alle udstillerne og endda med enkelte solstrejf i de blankpolerede modeller. Flere motorcykelklubber deltog også med smukt skinnende krom og brummende hestekræfter. Hos Skodborg MC var det ikke mindst en Yamaha Wild Star, V2 fra Brørup, som stjal billedet, og det samme gjorde en Harley Davidson Springer Soft Trail, V2 fra Harley Davidson Club Kolding med indregistreringsnummeret ”Arne”. Motorcyklen tilhører Arne Peters, som bor i Vejen, og som har udstyret sin personbil med indregistreringsnummeret ”Peters”.

Annonce
Alle, der besøger Handelsbyen Vejen, skal have en god oplevelse.

Vejen Handelsstandsforenings motto.

Måske streetfood

Foruden Bil- og Motorshowet, har Vejen Handelsstandsforening arrangementer som: Open by Night, julemarked og et arrangement i samarbejde med Lauritz.com, hvor interesserede kan få vurderet kostbarheder og arvestykker.

- Lige nu overvejer vi, om vi også skal arrangere en streetfood-dag måske i forbindelse med et af vores Open by Night-arrangementer, siger Flemming Simested.

Alle, der besøger Handelsbyen Vejen, skal have en god oplevelse. Sådan lyder Vejen Handelsstandsforenings motto, og bil og motorshowet var endnu en af slagsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce