Annonce
Kolding

Biltransportør fyrede 90 i foråret - men får et historisk godt resultat

Dansk Auto Logik fik et historisk godt resultat trods et meget turbulent regnskabsår. De første ni måneder betyder, at overskuddet lander på 51 millioner kroner før skat. - De første ni måneder gik det rigtig godt, og omsætningen voksede, og de sidste tre måneder var verden forandret, siger Kurt Rath. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
I de første ni måneder af regnskabsåret buldrede det af sted hos Dansk Auto Logik. Tre måneder med corona-krise og en fyringsrunde – der senere blev rullet delvist tilbage - kan ikke hindre et rekordoverskud.

Vamdrup: Lastbilerne stod meget stille hos Dansk Auto Logik i begyndelsen af april. Virksomheden, der flytter biler for blandt andet de store bilimportører, valgte derfor at fyre 90 ud af omkring 290 ansatte på terminalerne i Ringsted og Vamdrup, hvor biltransportøren har hovedsæde.

Men trods den store fyringsrunde, så er det netop offentliggjorte regnskab det bedste nogensinde. Overskuddet lander på 51 millioner kroner før skat.

- Det er de første ni måneder, der gør, at vi laver et rekordregnskab. Uden tvivl, siger administrerende direktør Kurt Rath, der beskriver resultatet som "meget tilfredsstillende" for regnskabet, der løber frem til udgangen af juni.

Annonce

Aktiviteten faldt drastisk, da landet lukkede ned i marts, men samtidig kom der hurtigere gang i hjulene end forventet.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat. Det havde selvfølgelig været endnu bedre, hvis vi ikke havde haft de sidste tre måneder. Men skulle vi rammes, så var tidspunktet det rigtige. Vi havde virkelig performet bedre end nogensinde, frem til corona ramte, siger Kurt Rath.

Ustabilt marked

Udsigterne var dystre i foråret, da virksomheden undlod at bruge hjælpepakker med lønkompensation, og i stedet fyrede 90 ansatte. Vurderingen var, at coronakrisen ville sætte længerevarende spor, da bilsalget faldt drastisk, og der ikke kom nye biler til Danmark.

- Forsyningskæderne fra bilfabrikkerne er fortsat ustabile. Aktivitetsniveauet er meget ustabilt. Særligt i starten troede vi, at corona ville få store samfundsøkonomiske konsekvenser, at købekraften ville blive ramt, og at vi ville se en langvarig nedgang i bilsalget. Det blev heldigvis ikke tilfældet, siger Kurt Rath.

Dansk Auto Logik, der har hovedsæde i Vamdrup,  har netop investeret i 20 nye lastbiler, der leveres i 2021, og med de nye biler ryger man op på samlet 160 lastbiler i koncernen, der blandt  andet leverer nye biler til forhandlere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Men trods den voldsomme opbremsning og fyringsrunde i april, så har firmaet netop offentliggjort et rekordregnskab, hvor omsætningen lander på 436 millioner kroner, samme niveau som sidste år, men overskuddet før skat steg fra 42 til 51 millioner kroner før skat.

Annonce

Vanskeligt at spå

I begyndelsen af corona-krisen blev fokus rettet mod brugtbilsmarkedet, og aktiviteten kom altså hurtigt igen, og allerede i sommeren begyndte selskabet at genansætte, blandt andre nogle af de fyrede medarbejdere.


Jeg synes, at det er meget vanskeligt at spå om, hvad der sker i alt det her corona. Det er jo ikke slut endnu.

Kurt Rath, administrerende direktør i Dansk Auto Logik


Halvdelen af de 90, der blev fyret, kom tilbage, og nogle af de funktionærer, der blev afskediget, nåede aldrig at stoppe, før de var genansat, og i dag er der omkring  260 medarbejdere hos Dansk Auto Logik.

- Vi har lært, at selv om vi forsøger at skabe vores egen viden, og vi lytter til nogle dygtige eksterne eksperter inden for vores felt, så er det ikke altid, at man rammer plet. Det vigtige er, at man er oppe på tæerne, og det har vi prøvet i det her regnskabsår. Vi har prøvet, at det er gået brat ned, og det er gået meget hurtigt op, så vi var også meget hurtige til at ansætte igen, siger Kurt Rath, der vurderer, at det indeværende år ser fornuftigt ud. Lastbilerne er godt fyldte, og indekstallene i forhold til omsætningen ligger på 85-90 stykker.

- Men jeg synes, at det er meget vanskeligt at spå om, hvad der sker i alt det her corona. Det er jo ikke slut endnu. Jeg synes fortsat, at det er interessant, hvordan samfundsøkonomien udvikler sig. Lige nu kigger vi spændt på finansloven. Hvordan vil det påvirke bilbranchen? Vi er meget afhængige af, at vi har en høj volumen igennem, siger Kurt Rath.

Kort om Dansk Auto Logik

Dansk Auto Logik er den største autotransportør i Danmark. Virksomheden beskæftiger i dag omkring  260 medarbejdere. Virksomheden løser opgaver indenfor modtagelse, transport, montering, klargøring og opbygning. Virksomheden er ejet af en fond, der er stiftet af grundlæggeren Bent O. Jørgensen, som stiftede firmaet i 1962.

Annonce
Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Sydjylland

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

vejle

Gid du må stå alene i din demonstration, sagde facebookfolket til Luna Maj: Det gik helt anderledes

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce