Annonce
112

Biltyve kørte fast på mark: Biltyveri har mulig forbindelse til flere indbrud

Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politi er på jagt efter to personer, som tidligt tirsdag morgen stjal en bil fra en bilforhandler i Åspe - og endte med at køre fast på en mark kort tid efter.

ÅSPE: En skarpsindig borger kom til at spille en vigtig rolle tidligt tirsdag morgen, da vedkommende så to personer forsøge at stjæle en Toyota Yaris fra et værksted i Åspe.

Bilen endte med at blive stjålet, men blev fundet igen kort efter, hvor den i nærheden af Åspe var kørt fast på en mark. Væk var gerningsmændene, men den hurtige borgers observationer har givet Syd- og Sønderjylland lidt spor at arbejde med, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck:

- Borgeren overraskede to personer, som var ved at stjæle den her Toyota Yaris fra værkstedet. Bilen blev kort efter fundet på en mark, men borgeren så også, at de kørte til og fra stedet i en sort eller mørkeblå Volkswagen Passat stationcar - måske på tyske nummerplader. Det er interessant, for det læner sig op ad andre anmeldelser fra weekenden, forklarer han.

Jens Peter Rudbeck oplyser videre, at en sort eller mørkeblå Passat lig den, der blev set tirsdag morgen omkring klokken 05 ved værkstedet, også indgår i vidnebeskrivelser i forbindelse med et par indbrud i området, som skulle være begået over weekenden.

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder videre på sagen og hører gerne fra borgere, der måtte have set noget til de to personer eller den mistænkelige Volkswagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce