Annonce
Aabenraa

Biltyve med nyt trick: Kræver løsepenge

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket biltyverier, hvor ejeren efterfølgende er blevet kontaktet af tyvene. Arkivfoto
I to tilfælde inden for de seneste dage er ejeren af en stjålet bil blev kontaktet og forsøgt afpresset 5000 kroner for oplysning om, hvor bilen stod.

Aabenraa: Overfør 5000 kroner og få at vide, hvor din bil er.

Det har det seneste døgn været beskeden til to bilejere, der har fået deres bil stjålet på henholdsvis Lundbjerg Industrivej ved Aabenraa og på Bovrup Storegade.

- Der har været en stribe brugstyverier, som vi er ved at få styr på, men det ser ud til, at det er de samme, der står bag. Efter bilen er blevet stjålet er ejeren efterfølgende blevet kontaktet og har fået at vide, at hvis de overførte penge, så ville de få oplyst bilens placering, fortæller politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Indtil videre har biltyvene imidlertid ikke haft held med deres forehavende. Den Mercedes Viano-varevogn, der forsvandt ude foran Min Købmand i Bovrup tirsdag kort før middag, var blevet lokaliseret på den nærliggende Brokbjergvej, inden ejeren blev ringet op med krav om penge til gengæld for oplysningen om, hvor bilen stod.

Annonce

Kvinde forlod bil

Det samme skete med den Alfa Romeo på rumænske plader, der i løbet af mandagen var blevet stjålet fra Lundsbjerg Industrivej. Her var omstændigheder dog en anelse mere dramatiske.

Da ejeren blev ringet op, kunne han fortælle manden i den anden ende, at han godt vidste, hvor bilen var. Han stod nemlig lige ved siden af den på Tornhøjvej i Tumbøl.

- Bilen var kørt galt, og anmelderen har fortalt, at der var en kvinde, der gik fra stedet, og hun ønskede ikke, at politiet blev kontaktet, forklarer Thomas Berg, der beskriver kvinden som omkring 20 år, 175 centimeter høj og slank af bygning. Ifølge vidnet havde hun naturligt rødt hår, der gik til skuldrene, havde et tørklæde og mørke arbejdsbukser på, og så bar hun på en sort og rød rygsæk.

Audi stjålet i Felsted

Thomas Berg oplyser, at der også er stjålet en Audi A4 fra Gråstenvej i Felsted tirsdag aften kl. 18.30.

- Her er der ikke dukket noget op omkring, hvor bilen befinder sig, men den har indregisteringsnummeret GG53128, er sort og en årgang 2008, siger politikommissæren, der på telefon 114 gerne hører fra vidner, der kan hjælpe med opklaringen af biltyverierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce