Annonce
Aabenraa

Biltyve med nyt trick: Kræver løsepenge

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket biltyverier, hvor ejeren efterfølgende er blevet kontaktet af tyvene. Arkivfoto
I to tilfælde inden for de seneste dage er ejeren af en stjålet bil blev kontaktet og forsøgt afpresset 5000 kroner for oplysning om, hvor bilen stod.
Annonce

Aabenraa: Overfør 5000 kroner og få at vide, hvor din bil er.

Det har det seneste døgn været beskeden til to bilejere, der har fået deres bil stjålet på henholdsvis Lundbjerg Industrivej ved Aabenraa og på Bovrup Storegade.

- Der har været en stribe brugstyverier, som vi er ved at få styr på, men det ser ud til, at det er de samme, der står bag. Efter bilen er blevet stjålet er ejeren efterfølgende blevet kontaktet og har fået at vide, at hvis de overførte penge, så ville de få oplyst bilens placering, fortæller politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Indtil videre har biltyvene imidlertid ikke haft held med deres forehavende. Den Mercedes Viano-varevogn, der forsvandt ude foran Min Købmand i Bovrup tirsdag kort før middag, var blevet lokaliseret på den nærliggende Brokbjergvej, inden ejeren blev ringet op med krav om penge til gengæld for oplysningen om, hvor bilen stod.

Annonce

Kvinde forlod bil

Det samme skete med den Alfa Romeo på rumænske plader, der i løbet af mandagen var blevet stjålet fra Lundsbjerg Industrivej. Her var omstændigheder dog en anelse mere dramatiske.

Da ejeren blev ringet op, kunne han fortælle manden i den anden ende, at han godt vidste, hvor bilen var. Han stod nemlig lige ved siden af den på Tornhøjvej i Tumbøl.

- Bilen var kørt galt, og anmelderen har fortalt, at der var en kvinde, der gik fra stedet, og hun ønskede ikke, at politiet blev kontaktet, forklarer Thomas Berg, der beskriver kvinden som omkring 20 år, 175 centimeter høj og slank af bygning. Ifølge vidnet havde hun naturligt rødt hår, der gik til skuldrene, havde et tørklæde og mørke arbejdsbukser på, og så bar hun på en sort og rød rygsæk.

Annonce

Audi stjålet i Felsted

Thomas Berg oplyser, at der også er stjålet en Audi A4 fra Gråstenvej i Felsted tirsdag aften kl. 18.30.

- Her er der ikke dukket noget op omkring, hvor bilen befinder sig, men den har indregisteringsnummeret GG53128, er sort og en årgang 2008, siger politikommissæren, der på telefon 114 gerne hører fra vidner, der kan hjælpe med opklaringen af biltyverierne.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politiet tiltaler Kurt Beier for groft ågeri i sag om slum-lejr: Kræver fængselsstraf

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce