Annonce
Varde

Bilweekend i Varde: Manden passer parrets tre børn mens fruen køber konebil

- Jeg har egentlig ikke den store interesse for biler. De skal transportere mig fra A til B, men det er da lidt hyggeligt at tage på venindetur for at købe en konebil, indrømmer Dorthe Riber Kristiansen fra Skovlund, der sammen med Maiken Kaldahl fra Ansager, netop har prøvekørt en Hyundai i10. Foto: Chresten Bergh

Dorthe Riber Kristiansen fra Skovlund er sammen med sin veninde Maiken Kaldahl fra Ansager taget til nytårs-bilweekend i Varde. Og Dorthe nøjes ikke med at kigge. Hun har 100.000 kroner med i pungen.

Annonce

Varde/Ansager/Kvong: Citroën C1? Kia Picanto? Eller en Hyundai i10? Dorthe Riber Kristiansen har sin research i orden. Valget står mellem disse tre modeller. Budgettet er 100.000 kroner, og i hvilken bil får man mest for pengene?

- Lige nu er jeg på barsel med vores tredje barn. I dag kan jeg gå på arbejde, men min arbejdsplads, Foodservice DK i Skovlund, flytter til Herning. Nu skal jeg til at køre 50 kilometer hver vej, siger Dorthe Kristiansen, der arbejder i bogholderiet.

Efter en prøvetur i "i'10'eren" er Dorthe ikke længere i tvivl. Hun bliver ejer af en Hyundai, der i denne weekend er nedsat med 10.000 kroner.

- Den er behagelig, virker ikke som en lille bil og så sidder man godt i den, konstaterer hun og veninden Maiken nikker godkendende.

Jeg er mest til en neutral bilfarve, men jeg kan snild leve med en rød bil, for så sparer jeg 5.000 kroner.

Dorthe Riber Kristiansen, kommende ejer af en rød konebil

Nytårs bilweekend

Foruden Varde Biler har flere andre bilhuse i Varde Syd, blandt andet Bent Pedersen, Louis Lund også nytårsshow både lørdag og søndag i denne weekend

- Vi bor i Kvong men studerede begge i Esbjerg. Tidligere kunne vi køre sammen, og derfor var det nok med én bil. Nu har Jonas fået arbejde, så nu skal vi i hver vores retning, siger Debbie Stryhn Madsen. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Plads til flere

I den anden ende af udstillingshallen hos Varde Biler sværmer Jonas Stokbæk Jepsen (25) og Debbi Stryhn (23) omkring en Suzuki Baleno. Parret har lige købt hus i Kvong. Han har netop fået arbejde som bygningskonstruktør og hun læser til sygeplejerske i Esbjerg. I forvejen har de en lille Ford CA, men nu kan de ikke længere nøjes med én bil.

- Vi har ventet på denne weekend, fordi vi ved, der er gode tilbud og penge at spare, siger Jonas og forklarer:

- Før var jeg studerende, nu har jeg fået job, og kommer derfor til at køre mere. Vi vil have en rummelig bil, så der på sigt er plads til både hund og børn, fortæller Jonas, der skynder sig at understrege, at parret altså ikke venter sig.

- Vi har researchet på nettet, for at finde frem til den bil, der passer til og vores pengepung. Denne bil har flotte runde linjer og god plads, siger Debbie, der sammen med sin kæreste er lige, skal ud at prøvekøre Balenoen, før de tager den endelige beslutning.

- Det er en stor fordel, at vi er flere bilhuse her i Varde, der har åbent hus i denne weekend, jo flere gæster tiltrækker vi, siger Claus Horsted, der står ved én af de mest populære biler lige nu en Hyundai Kona Electric. En el-bil der er så populær, at flere har købt bilen ubeset. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Bilernes Black Friday

Claus Horsted, ejer af Varde Biler, er godt tilfreds. Bilweekenden er kun en time gammel, og der er efter al sandsynlighed allerede skrevet slutsedler på to biler.

- Mange bilhuse inviterer til Nytårsshow den første weekend i januar. Denne weekend er for os, hvad Black Friday er for detailhandlerne. Sidste år havde vi 400 gæster, men vi solgte kun fire biler. Folk stod i kø, nogen ville snakke, andre købe bil, men vi havde for lidt tid til at sælge, siger han med et smil.

Året før var der færre folk, og de fik solgt 15 biler.

- Vi vil rigtig gerne sælge biler, men det er også en dag, hvor vi med kransekage og bobler siger tak til de mange trofaste kunder vi har. Der skal være tid til det hele, understreger Claus Horsted, der vurderer, at i forbindelse med bilsalg afgøres 50 procent af købet af den tillid som kunden har til bilsælgeren.

I år har Varde Biler derfor truffet deres forholdsregler. De har indført et nummersystem, så de kunder der gerne vil tale med en sælger, trækker et nummer, så kommer ingen til at vente i længere tid en andre.

Og med to biler solgt på den første time er der kun 10 tilbage, før weekendens mål for sælgerne hos Varde Biler om at sælge 12 biler er nået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce