Annonce
Debat

Bind byen sammen med grønne korridorer frem for p-pladser

Byg et parkeringshus i flere etager ved Nordhavnsvej og lav i stedet en grøn korridor fra Damparken til Vesterris, lyder et forslag fra Holger Eskildsen. Privatfoto

Kommunalbestyrelsen har valgt at fjerne den gamle havnebygning ved det nye rådhus. Personligt synes jeg, at det er synd og skam, at bygningen er forfaldet på grund af kommunalt misligehold, men det er en politisk beslutning.

Det, der får mig til tasterne, er, at arealet skal bruges til p-plads. Anlæg i stedet et grønt område til glæde for personale og besøgende. De eksisterende p-pladser langs Nordhavnsvej bør i stedet ombygges til p-huse i flere etager. Arealet langs fjorden bør i langt højere grad omdannes til en grøn korridor. Der er allerede nu for meget asfalt og beton.

Den grønne korridor bør starte med Damparken, videreføres over Gravene til Jomfrustien, videre langs havnen/fjorden og ende i det grønne område mellem Landgangen og Aastrup bro. Det sidstnævnte område bør ikke plejes som Damparken, men mere på naturens vegne – til gavn for biodiversiteten, dog således at der er fri udsigt til fjorden og den smukke Starup Hede, når man passerer enten i bil, på cykel eller til fods. Flere af græsarealerne langs Fjelstrupvej bør endvidere tilsåes med vilde blomster.

Annonce

Bind byen sammen med grønne korridorer - frem for P-pladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce