Annonce
Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

Her ses en både glad og lidt stolt mand: Asger Thaysen foran to spritnye turistbusser. Det er de første helt nye busser, der indgår i Bingo Rejsers park i virksomhedens mere end 50-årige historie. Foto: Uwe Iwersen
Det lå slet ikke i kortene, at det lokale vognmandsfirma Bingo Rejser oven på en hård corona-tid skulle punge ud med millioner til en fornyelse af vognmandsfirmaet. Men nu står der to splinternye Scania-busser i gårdspladsen klar til at rulle ud. Første langtur går til Paris.

BREDEBRO: Det havde han end ikke selv set komme.

- Nej, det var bestemt ikke planen. Jeg havde ikke drømt om, at vi skulle købe nye busser, lyder det fra vognmand Asger Thaysen fra Bingo Rejser i Bredebro.

På hans gårdsplads står der to splinternye og topmoderne Rejsebusser. Samlet indkøbspris er 3,8 millioner kroner. Et beløb som Asger Thaysen investerer i virksomhedens fremtid, passageres komfort og et vigtigt skridt til også fremadrettet at kunne leve op til stadig voksede krav til biltrafikkens klimapåvirkning.

Annonce

- Da coronakrisen startede sidste år, stod vi faktisk til at skulle skifte en af vores fem busser. Men det undlod vi. Det var for usikkert og for farligt. Krisen fortsatte, og da vi nåede frem her til sommer, stod vi pludselig til at skulle skifte to busser, fortæller 62-årige Asger Thaysen.

Faktisk var han allerede godt i gang med at forhandle om køb af to brugte busser. De skulle udstyres med ekstra filtre for at kunne leve op til de krav, der stilles, når man vil køre ind i flere europæiske hovedstæder.

Bingo

Navnet Bingo Rejser går tilbage til vognmandsfirmaets første år i 60’erne. 

Grundlægger Henry Kulmbach Clausen havde dengang netop købt sin første bus og skulle finde et passende navn til sin nystartede virksomhed. På gården Vester Anflod ved Rudbøl, hvor firmaet holdt til, var der dengang også en collie-hund. Den hed Bingo, og mens der blev grublet over et firma-navn, blev der kaldt efter hunden. Og så var løsningen lige på hånden: Bingo Rejser.

Mens han overvejede købet, var der en god bekendt, der sagde: Køb da en ny Scania.

- Jeg sagde, du må da ikke være rigtig klog, husker Asger Thaysen.

Men han blev klogere.

Asger Thaysens og hans medarbejderes kommende arbejdsplads er bag rattet på en bus til 1,8 millioner kroner.  Foto: Uwe Iwersen

Han fik et tilbud fra Scania, som han regnede lidt på, og så kunne han ikke sige nej. Når man både tog værditab, brændstofforbrug og værkstedsregninger med, ville de nye busser ikke koste ham mere end de brugte, han var på udkig efter.

Resten af historien er hurtigt fortalt.

- Jeg stod jo faktisk og manglede to, og spurgte, om de havde en mere.


Jeg havde ikke drømt om, at vi skulle købe nye busser.

Asger Thaysen, indehaver af Bingo Rejser, Bredebro


Det havde de, endda en lidt større, som han kunne få til samme pris som den første, som han havde nikket ja til.

Busserne er næsten identiske og har plads til henholdsvis 54 og 58 passagerer,  fortæller Asger Thaysen.

Siden 1981

Han overtog for 11 år siden firmaet efter grundlægger Henry Kulmbach Clausen.

Siden 1981 har Asger Thaysen kørt turistbus og kan stadig lide sit arbejde. Kontakten med gæsterne er altid en oplevelse, siger han.

To fabriksnye Scania Touring-turistbusser, som Bingo Rejser har købt, er netop rullet til Bredebro. Busserne blev leveret af bussælger Dan Schroeder (tv) fra Scania Danmark A/S og godt modtaget af chauffør Egon Eriksen samt Bingo Rejsers indehavere, Asger og Heidi Thaysen. Foto: Paul Sehstedt/picturepilots.dk

Selv om corona-krisen stadig kan mærkes, er vognmanden fra Bredebro optimist med hensyn til fremtiden.

- Situationen er stadig påvirket, men det er opadgående, siger han.

Annonce

Med anhænger

Bingo Rejser har specialiseret sig i netop ikke at være specialiseret. Alt er på programmet, lige fra skolebuskørsel til turistrejser til de europæiske hovedstæder og andre populære rejsemål.

- Med de nye busser kan vi levere en tidssvarende, komfortabel rejse. Det giver gæsterne en ekstra tryghed, at den nyeste teknik findes om bord, forklarer Asger Thaysen, og henviser blandt andet til airconditioning, friskluftdyser, læselamper og toilet, er der et USB-stik ved hvert sæde.

De to nye busser er 13,7 meter lange og 3,8 meter høje og vejer 26 tons. Skulle bagagerummet være for lille, kan en anhænger på højst 3,5 tons kobles på.

Annonce

Til Paris

En bus hos Bingo Rejser kører i gennemsnit 80.000 kilometer om året. Firmaets vognpark er på fem busser, og der er tilknytte fire faste chauffører. Dertil kommer en række deltidsansatte, som Asger Thaysen kan trække på.

De to nye busser skal i første omgang rulle på de danske landeveje. Men den første større udenlandsrejsen er allerede sat ind i kørekalenderen. Jomfruturen i starten af september går til Paris.

Annonce
Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Sønderborg For abonnenter

Jan kæmper for at kunne bo i et tiny house: - Der må gerne være lidt Robinson Crusoe i det

Sydjylland

Forskel på 30.000 kroner: Se hvor meget skat dine naboer betaler

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce