Annonce
Esbjerg

Biogas-anlæg giver dårlig luft i byrådet

Læserbrev: Biogasanlægget i Måde, som Ørsted har ønsket at etablere, har kun bevæget sig på forslagsstadiet, men allerede på det stadie har det givet anledning til dårlig luft - i byrådet.

Der har for os i Dansk Folkeparts byrådsgruppe tegnet sig en stigende fornemmelse af, at virksomheden ikke var helt så problemfri, som vi fik opfattelsen af, da vi stemte for, at det planforslag der skulle muliggøre projektet, blev sendt i høring. Vi har dog i respekt for de borgere, forslaget var sendt i høring hos, ventet med at melde vores skepsis ud, indtil vi var fuld bekendt med, hvad der var af reaktioner på forslaget.

Den dårlige luft i byrådet er udløst af et udmeldingskapløb mellem Venstre og Socialdemokratiet få timer før høringsfristens udløb.

Vi har i årtier i Esbjerg kæmpet med dårlig lugt fra fiskeindustrien, og nu mange år efter at de forurenende virksomheder er lukket, kæmper vi stadig mod det rygte, at det lugter i Esbjerg. Det rygte ønsker vi naturligvis ikke i Dansk Folkeparti at give yderligere næring til , ved at der etableres en ny virksomhed, der giver anledning til lugtgener for omgivelserne. Det var heller ikke med forventninger om lugtgener, vi stemte for at forslaget blev sendt i høring. Det var med forventninger om, at et affaldsprodukt blev nyttiggjort til energiproduktion.

Når der nu meldes ud, inden nogen har set høringssvarerne, må vi også melde os i koret og melde klart ud, at vi som et dansk folkeparti, naturligvis stiller os på befolknings side - og det er så også med et nej til projektet, selv om vi hellere havde set et normalt sagsforløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce