Annonce
Sønderborg

Biogas-direktør: Kliplev er Kliplev

Projektchef Morten Gyllenborg er skiftet fra Nature Energy til Solum og står derfor ikke længere i spidsen for biogasanlæg i Glansager og Kværs og som her endnu før i Blans, hvor der var borgermøde i begyndelsen af 2017, men det projekt blev flyttet, fordi det lå med ryggen til leverandørerne på Als på den anden side af vandet. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

SØNDERBORG: - Helt ærligt, så har jeg det forhold til planerne om et biogasanlæg i Kliplev, at de er der, og at der bliver snakket meget om det. Vi må se, om det liver til noget. Jeg håber, det lykkes for dem. Vi har forsøgt at få et samarbejde op at stå både med Envo, da de var ansvarlige, og nu med det nye selskab Sustainable Bio Solutions, men de har hver gang vendt os ryggen. Vi kører vore egne projekter med sikker hånd. Jeg kan ikke se, vi har noget at være nervøs for. Vi gør det, vi skal gøre, siger direktør i Nature Energy Ole Hvelplund, der gang på gang er blevet konfronteret med, et biogasanlæg i Kliplev er meget længere planmæssigt fremme end det i Kværs.

Han mener, der er plads til begge biogasanlæg, selv om de trækker på det samme opland med leverandører af husdyrgødning til anlæggene.

Annonce

Personaleskifte

Projektchef på biogasanlæggene i Glansager og Kværs Morten Gyllenborg er skiftet fra Nature Enery til virksomheden Solum, der også arbejder med bæredygtige affalds- og energiløsninger. Ny projektansvarlig for biogasanlæggene i det sønderjyske hos Nature Energy er Jens Heidelbach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce