Annonce
Sønderborg

Biogas-direktør: Kliplev er Kliplev

Projektchef Morten Gyllenborg er skiftet fra Nature Energy til Solum og står derfor ikke længere i spidsen for biogasanlæg i Glansager og Kværs og som her endnu før i Blans, hvor der var borgermøde i begyndelsen af 2017, men det projekt blev flyttet, fordi det lå med ryggen til leverandørerne på Als på den anden side af vandet. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

SØNDERBORG: - Helt ærligt, så har jeg det forhold til planerne om et biogasanlæg i Kliplev, at de er der, og at der bliver snakket meget om det. Vi må se, om det liver til noget. Jeg håber, det lykkes for dem. Vi har forsøgt at få et samarbejde op at stå både med Envo, da de var ansvarlige, og nu med det nye selskab Sustainable Bio Solutions, men de har hver gang vendt os ryggen. Vi kører vore egne projekter med sikker hånd. Jeg kan ikke se, vi har noget at være nervøs for. Vi gør det, vi skal gøre, siger direktør i Nature Energy Ole Hvelplund, der gang på gang er blevet konfronteret med, et biogasanlæg i Kliplev er meget længere planmæssigt fremme end det i Kværs.

Han mener, der er plads til begge biogasanlæg, selv om de trækker på det samme opland med leverandører af husdyrgødning til anlæggene.

Annonce

Personaleskifte

Projektchef på biogasanlæggene i Glansager og Kværs Morten Gyllenborg er skiftet fra Nature Enery til virksomheden Solum, der også arbejder med bæredygtige affalds- og energiløsninger. Ny projektansvarlig for biogasanlæggene i det sønderjyske hos Nature Energy er Jens Heidelbach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce