Annonce
Læserbrev

Biogas - og trafikken der blev væk!

Læserbrev: Biogas Sode oplyser på egen hjemmeside, at der med etablering af et biogasanlæg årligt skal køre mere end 20.000 lastbiler på vejene omkring Hejsager!

Det pudsige er, at vi i JydskeVestkysten 6. maj kan læse, at det skal vi være glade for. For uden et biogasanlæg ved Hejsager vil landmanden skulle køre mange flere kilometer til et andet biogasanlæg i Bevtoft.

Så et anlæg ved Hejsager er altså en gave til lokalområdet?!

Tyve tusind lastbiler, som kører til Hejsager enten via Starup ad Lundingvej, som mange skolebørn krydser dagligt. Eller via Vilstrup Næsvej eller Vilstrupvej, som henholdsvis Den Nye Friskole og Sdr. Otting Skole (Kløvermarken) ligger ud til.

Vi taler om 2,55 meter brede lastbiler på kørebaner ned til 2,6 meters bredde. På veje uden cykelstier!

Dét, som er interessant for borgerne i Hejsager og omegn, er ikke, hvor meget landmanden sparer i transport, men hvor meget vi belastes af yderligere lastbiltrafik som følge af etableringen af et biogasanlæg. Kommunens seneste trafiktælling på Hejsager Næsvej siger 105 daglige lastbiler (250 hverdage årligt). Med biogasanlæg vil dette tal gennemsnitligt stige til 185 lastbiler – altså en stigning på 77%!

Der må simpelthen findes klogere placeringer, hvor store lastbiler ikke skal kæmpe om pladsen med turister, skolebørn og andre bløde trafikanter. Og som ikke sender tung trafik gennem områder, som slet ikke har infrastrukturen til det.

Foreløbig er der indsamlet 716 underskrifter imod placeringen af biogasanlæg ved Hejsager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce