Annonce
Tønder

Biogas Tønder genforhandler forældede kontrakter med leverandører

Direktør Bo Asmussen går om et par uger i gang med at genforhandle kontrakten med Envo Biogas Tønders leverandører. 120 landmænd skal levere gylle og energimajs til anlægget.

OMMER: Om et par uger går Envo Biogas Tønder i gang med at genforhandle kontrakter med anlæggets leverandører.

Det skriver JydskeVestkysten i dag.

Ifølge direktør Bo Asmussen regner han med, at anlægget skal bruge 700.000 ton gylle og 120.000 ton energimajs hvert år, og de store mængder skal leveres af op mod 120 landmænd.

De indgik allerede for to år siden en kontrakt med daværende BioEnergipark Tønder. Men det anlæg er nu lagt i graven og kontrakterne forældede, fortæller Bo Asmussen.

Genforhandlingen skal ske i et tæt samarbejde med leverandørforeningen. Begge parter skal nemlig have noget ud af aftalen.

– Jeg tror, at man kommer længere med tingene, hvis man har en fælles målsætning, siger Bo Asmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce