Annonce
Læserbrev

Biogasanlæg ødelægger Kværs-miljøet

Annonce

Læserbrev: Under et familiebesøg i Danmark i 2017 forelskede vi os i et hus i Kværs, der jo ligger i et utrolig smukt og roligt område af Sønderjylland. Vi solgte vores hus i Reykjavik, flyttede og investerede et ikke ubetydelig beløb i renoveringen af drømmehuset.

Derfor var det en frustrerende overraskelse efterfølgende at få information om planerne for et biogasanlæg ved Kværs.

Vi medvirker meget gerne til et ”sustainable miljø”. Vi er grønne og ser nødvendigheden af genbrug og grøn energi. Men havde vi kendt til planerne om et biogasanlæg havde vi med 100 pct. sikkerhed valgt at bosætte os i et andet område. Anlægget medfører jo tung trafik med gylle og luftforurening. Miljøet i Kværs bliver ødelagt.

Som indbyggere i Kværs ønsker vi, at byrådet udskyder en vedtagelse af lokalplanen og finder en anden placering, hvor generne for borgerne er betydeligt mindre.

Vi ved, at der mellem biogasanlæggene i Sønderjylland bliver stor konkurrence om gyllen. Det øger risikoen for import af gylle og biologisk affald til biogasproduktionen. Var det meningen?

Derfor drop planerne om biogasanlæg ved Kværs. Tør politikerne det, er jeg overbevist om, at beslutningen vil blive fejret med Dannebrog hejst i enhver flagstang i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce