Annonce
forside

Biogasanlæg ved Tønder

Læserbrev: Tirsdag den 8. januar 2013 havde jeg et indlæg i JydskeVestkysten om tilbygningen til Tønder rådhus. Jeg har opbevaret side fire fra den tid. Under mit indlæg har Jan Køpke Christensen (V) et indlæg om et biogasanlæg, som er planlagt øst for Tønder. Det er altså, på nær tre uger, seks år siden. Jan Køpke Christensen skriver dengang, at anlægget efter planen skal stå færdig i januar 2015.

Hvis man kører forbi byggegrunden i dag, kan man se, at der har været nogen aktivitet, idet der er støbt nogle fundamenter og der ligger en del rør. Jo, og der står en del skibscontainere.

Ved tilkørselsvejen står et skilt, fastbundet med reb, der henviser til den påtænkte aktivitet længere ned ad vejen.

Hvad er det for et firma der står bag denne fiasko?

I hvert fald hvad der angår byggeplanlægning.

Nu har jeg selv været i byggebranchen i en menneskealder, men jeg har aldrig set, eller været med til noget lignende. Indtil nu, en seksårig byggetid.

I den tid har man endda bygget Elbphilharmonien i Hamborg midt ude i Hamborg havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce