Annonce
forside

Biogasanlæg ved Venusvej i Kolding

Knud Erik Langhoff

Læserbrev: Det Konservative Folkeparti er Danmarks grønne borgerlige parti. Vi vil rigtig gerne den grønne omstilling og den cirkulære økonomi, men det skal være med behørigt hensyntagen til det omgivne samfund til borgere og virksomheder, der allerede er etableret i områderne. Vi stiller derfor et rigtig stort spørgsmål ved fornuften i at etablere et gylle-biogasanlæg ved Venusvej i Kolding nord.

En beliggenhed i forholdsvis kort afstand til boligområdet i Bramdrupdam, og midt i et industriområde i udvikling. Og ja - vi har hørt, hvad der bliver sagt og læst, hvad der bliver skrevet, at der er undertryk i anlægget, der medfører at den grimme lugt forbliver i bygninger og i anlægget, at der overhovedet ikke kommer dårlig lugt ud fra anlægget - men tør vi tro på det?

Vi er helt klart af den opfattelse, at gylle hører hjemme på landet og ikke i hverken bynære områder eller i industrikvarterer. Vi frygter, at biogasanlægget ved Venusvej i Kolding nord bliver den sidste virksomhed, der etablerer sig i området, fordi det efter vores opfattelse, med gylle-biogasanlæg som nabo, bliver mere end svært at sælge grunde til andre typer af erhvervsvirksomheder ved Venusvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce